Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μεγάλες απώλειες σήμερα (Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020) προσπαθεί να κρατήσει τις 650 μονάδες

Ο ΓΔ με μεγάλες απώλειες σήμερα (Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020) προσπαθεί να κρατήσει τις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αναταράξεις σημειώνονται σήμερα στο ΧΑ με τον Γεν. Δείκτη να ανοίγει στις 10.35 πμ με μεγάλο χάσμα -2,50% στις 644 μονάδες, να αντιδρά ύστερα κατά 6 μονάδες ή +0,90% έως τις 650 μονάδες αλλά αυτή τη στιγμή 3.35 μμ, να ξαναπέφτει στις 648 μονάδες (-2,15% από το χθεσινό κλείσιμο). Ο τζίρος είναι ελαφρά μειωμένος σε σχέση με αυτούς των ημερών ενώ η ίδια κατάσταση, βαθιές ημερήσιες πτώσεις μετά από ισχυρό recovery rally,  επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αιτία φέρεται να είναι η χθεσινή προς τα κάτω αναθεώρηση της πτώσης του Αμερικανικού ΑΕΠ κατά το 2020 , στο -6,50%.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να έχει χάσει το 35% του ράλι +16% από τις 588 μονάδες των μέσων Μαίου έως τις 684 των αρχών Ιουνίου, γεγονός που μας αναγκάζει να παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση για τυχόν περαιτέρω βύθιση προς τις 630 μονάδες (την μέση τιμή του 20ήμερου εύρους) που αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα του τρέχοντος διορθωτικού κύματος. Αν σπάσουν και οι 630 μονάδες, τότε εμείς θα αρχίσουμε να προχωρούμε σε προστατευτικές πωλήσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 2 μετοχές, οι ΣΑΡ και ΟΤΕ, από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, φέρουν αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο ενώ από τις πτωτικές, οι 13 σημειώνουμε μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Τις μεγαλύτερες πτώσεις σημειώνουν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι τράπεζες με τον ΔΤΡ (-5,40%) να πλησιάζει τις 350 μονάδες συμπληρώνοντας 25% καθοδικό retracement του εκπληκτικού άλματος +44% του τέλους Μαΐου.

Διανομές, όχι πολύ μεγάλες, διακρίνουμε σήμερα μόνον σε ΑΛΦΑ, ΑΡΑΙΓ και ΜΠΕΛΑ.

Δεν παρατηρούμε κάτι άλλο αξιόλογο στην σημερινή συνεδρίαση, εκτός από την μεγάλη αλλά τεχνικά όχι παράλογη, πτώση των τραπεζών.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text