Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Γερμανία:Ύφεση 9,4% προβλέπει το ινστιτούτο DIW

Γερμανία:Ύφεση 9,4% προβλέπει το ινστιτούτο DIW

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γερμανία:Ύφεση 9,4% προβλέπει το ινστιτούτο DIW

Την πιο μεγάλη ύφεση στην ιστορία της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σχεδόν10%, θα γνωρίσει η Γερμανία λόγω της πανδημίας , σύμφωνα με το κορυφαίο γερμανικό ινστιτούτο έρευνας DIW.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου,  το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης θα συρρικνωθεί κατά 9,4% το 2020, πριν αναπτυχθεί κατά 3% το 2021. Η πρόβλεψη αυτή έρχεται σε συμφωνία με αυτή της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Bundesbank, η οποία εκτιμά ότι η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 7,1%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ινστιτούτου DIW, Marcel Fratzscher «η ύφεση που θα γνωρίσει η γερμανική οικονομία το 2020 θα είναι χειρότερη από αυτή που γνώρισε κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, πριν από περίπου 10 χρόνια».

Ακόμα, το ινστιτούτο αναφέρει ότι το πακέτο στήριξης της οικονομίας που συμφώνησε η κυβέρνηση της Γερμανίας την προηγούμενη βδομάδα θα βοηθήσει σε έναν βαθμό, δεδομένου ότι θα χρησιμοποιηθεί πλήρως, περιορίζοντας την ύφεση στο 8,1% και ενισχύοντας την ανάπτυξη στο 4,3% το 2021.

H οικονομολόγος του DIW, Geraldine Dany-Knedlik ανέφερε ότι  ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού παγκοσμίως  του ιού στους καταναλωτές και στις εταιρείες είναι πιθανό να μειώσει σημαντικά τις δαπάνες και τις επενδύσεις των νοικοκυριών, υπογραμμίζοντας ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει με αργούς ρυθμούς.


naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text