Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 217 | Ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών

Ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η καμπύλη του Κινητού Μέσου Όρου συνεχίζει την, αργή, πτωτική της πορεία. Στις 12 Ιουνίου 2020, η τιμή της καμπύλης είχε βρεθεί στις 789,72 μονάδες και, αυτή την περίοδο, υποχωρεί με ρυθμό 0,80 - 0,90 μονάδων την ημέρα. Στην αρχή της πανδημίας, στις 24/2/2020, οπότε και το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” έδωσε “σήμα εξόδου” στις 818,35 μονάδες, η τιμή του ΚΜΟ-200 ήταν 864,78 μονάδες. Δηλαδή, σε διάστημα 3,5 μηνών, η τιμή του ΚΜΟ-200 υποχώρησε κατά 75 μονάδες -και ας σημειωθεί ότι, τότε ο ρυθμός υποχώρησης ήταν μεγαλύτερος.

Τί περιμένουμε να συμβεί; Περιμένουμε, ο ΚΜΟ-200 να συνεχίσει την υποχώρησή του και να κινηθεί προς τις 720 - 730 μονάδες. Καθώς δε γνωρίζουμε την εξέλιξη της τιμής του Γενικού Δείκτη, δε μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια το ρυθμό υποχώρησης της καμπύλης του ΚΜΟ-200. Εκτιμούμε όμως ότι, ο ΚΜΟ-200 θα βρεθεί κοντά στο επίπεδο των 720 μονάδων, σε περίπου 80 έως 90 συνεδριάσεις, δηλαδή στις αρχές Οκτωβρίου. Ο χρόνος αυτός είναι αρκετός ώστε, αν οι εξελίξεις στο υγειονομικό πεδίο και την οικονομία, είναι θετικές, να έχει δημιουργήσει ο Γ.Δ., μία “βάση τιμών” στα ίδια περίπου επίπεδα, ώστε τελικά να υπάρξει “συνάντηση” των δύο καμπυλών.

Το “σενάριο” δείχνει αρκετά θετικό, ώστε ένα πιθανό “σήμα εισόδου” στα επίπεδα εκείνα, να είναι έγκυρο και να έχει ελπίδες να οδηγήσει σε κέρδη: Θα έχει υπάρξει μία ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας και της οικονομίας, να έχει υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα των τραπεζών, να υπάρχει “εικόνα” στα ελληνοτουρκικά ζητήματα και να έχει ξεκινήσει η “αναπήδηση” της οικονομίας.

Πρόσφατα δημιουργήσαμε ένα καινούργιο διάγραμμα (δείτε πιο πάνω), το οποίο θα εμφανίζεται καθημερινά σε όλους τους συνδρομητές. Απεικονίζονται ο Γ.Δ., ο ΚΜΟ-200, και οι καμπύλες που σχηματίζουν οι καθημερινές τιμές του Υψηλού και του Χαμηλού 20 ημερών. Στην ουσία, πρόκειται για όλες τις παραμέτρους του “απόλυτου συστήματος” σε ένα διάγραμμα. Αυτό, βοηθά να αντιληφθούμε καλύτερα την καθημερινή θέση του “απόλυτου συστήματος” και τον επερχόμενο σχηματισμό σημάτων. Κακώς δεν το είχαμε επινοήσει νωρίτερα!

Δείτε το διάγραμμα σε καθημερινή ενημέρωση εδώ

Δείτε το διάγραμμα σε καθημερινή ενημέρωση εδώ

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text