Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ανθίσταται σήμερα (Παρ, 12/6/2020) με επιτυχία στις παγκόσμιες πτωτικές τάσεις βαστώντας την θέση του λίγο κάτω των 650 μονάδων

Ο ΓΔ ανθίσταται σήμερα (Παρ, 12/6/2020) με επιτυχία στις παγκόσμιες πτωτικές τάσεις βαστώντας την θέση του λίγο κάτω των 650 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Θετική έκπληξη αποτελεί η σημερινή συνεδρίαση. Ενώ περιμέναμε σήμερα μεγάλη πτώση στο ΧΑ λόγω των χθεσινών sell off στην Wall str (DJ -6,70%), o ΓΔ παίρνοντας θάρρος από την εν εξελίξει ικανοποιητική ανοδική αντίδραση στην Ευρώπη περίπου +1,10%( που χθες είχε χάσει -4% με -5%), σημειώνει αυτή τη στιγμή μικρή άνοδο +0,15% (στις 645 μονάδες στις 4.40 μμ).

 

Όπως βλέπουμε στο γράφημα ο ΓΔ παραμένει σε ανοδική μεσοπρόθεσμη αγορά και θα ήταν επιτυχία αν κλείσει σήμερα ή την Δευτέρα πάνω από τις 650 μονάδες. Αν όμως υποκύψει σε πτώση κάτω του ΕΚΜΟ30 των 639 μονάδων και κάτω του μέσου άξονα των 640 μονάδων του δίμηνου εύρους του, τότε ενδεχομένως να ακολουθήσει ταλαιπωρία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετιοχές

 

Δεν έχουμε σήμερα αξιόλογα συμβάντα σε κατιδίαν μετοχές εκτός από τις βαριές διανομές σε ΜΙΓ -22% με 24 εκατ τεμάχια) αλλά στο μέσον του δίμηνου εύρους της μετοχής δηλαδή, σε ασαφή κατεύθυνση τάσης. Πάντως, οι τόσο μεγάλες διανομές δεν είναι καλό για την μετοχή.

 

Οι τράπεζες σήμερα αντιδρούν ανοδικά (ΔΤΡ +2,33% στις 355 μονάδες) θέλοντας να διατηρήσει την εκρηκτική ανοδική τάση των τελευταίων 30 ημερών.

 

Συγνώμη για την καθυστέρηση, θα επανέλθουμε την Δευτέρα σε ασαφή και πάλι ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text