Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020) να εξουδετερώσει την διόρθωση της περασμένης εβδομάδας και να πετύχει υψηλά τριμήνου

Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020) να εξουδετερώσει την διόρθωση της περασμένης εβδομάδας και να πετύχει υψηλά τριμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αισιοδοξία μας γεμίζει η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +3,30% (στις 669 μονάδες, στις 1. 40 μμ) , με μεγάλο πρωινό χάσμα +2,50%,, με μέτριο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παράλληλες ευνοϊκές κινήσεις στα διεθνή χρηματιστήρια, πλησιάζει το υψηλό κλείσιμο 60ημερών των 673 μονάδων το οποίο αν διασπάσει ανοδικά, τότε θα έχουμε ένα υψηλής ευστοχίας μεσομακροχρόνιο σήμα αγορών.

 

Αιτίες της σημερινής ανόδου είναι οι δύο γνωστές, η φθίνουσα πορεία της φονικής ανοιξιάτικης πανδημίας και ο αναμενόμενος πακτωλός χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες όλων των χωρών του κόσμου.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (αγορές) αφού είναι ήδη σχεδόν πλήρες μετοχών.

 

Μετοχές

 

Μόνον δυο μετοχές, από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, σημειώνουν αυτή τη στιγμή ήπιες πτώσεις ενώ από τις ανοδικές, οι 20 πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7%.

 

Οι τράπεζες είναι βέβαια αυτές που τραβούν την αγορά με τον ΔΤΡ (+6,25%) να κοντεύει και αυτός να σημειώσει νέο υψηλό τριμήνου.

 

Η μετοχή της ημέρας : παρά του ότι πολλές μετοχές σημειώνουν μεγάλες ανόδους, καμία δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι θα πάρει τέτοιο τίτλο διότι καμία δεν παρουσιάζει υψηλό τζίρο.

 

Επίσης, καμία μετοχή δεν δινει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ενώ μόνον μία, η δευτερεύουσα ΠΛΑΚΡ, πετυχαίνει νέο υψηλό τριμήνου.

 

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΑΛΦΑ, ΑΤΤ, ΕΥΡΩΒ, ΒΙΟ, ΕΕΕ και ΚΟΥΕΣ.

 

Γενικά, σήμερα δεν έχουμε όγκους, ούτε μετοχές που να ξεπερνούν τα υψηλά της περασμένης εβδομάδας.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text