Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Goldman Sachs: Ποιες αγορές θα πρωταγωνιστήσουν το επόμενο τρίμηνο

Goldman Sachs: Ποιες αγορές θα πρωταγωνιστήσουν το επόμενο τρίμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η πρόσφατη ανάκαμψη στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών θα έχει συνέχεια. Καθώς οι επενδυτές μεταφέρουν το χρήμα τους σε ενεργητικό χωρών, που εμφανίζουν βελτιωμένες προοπτικές ανάκαμψης μετά το σοκ της πανδημίας, οι μετοχές του αναδυόμενου κόσμου θα προσελκύουν ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον εκτιμά η Goldman Sachs.

«Είμαστε αρκετά θετικοί για τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών σε τακτική βάση» δήλωσε στο Bloomberg ο Caesar Maasry στρατηγικός αναλυτής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας. «Βλέπουμε αυξανόμενη προτίμηση για στοιχεία ενεργητικού αγορών και κλάδων που θα ωφεληθούν από την ανάκαμψη και επίσης αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου. Η τάση αυτή προβλέπεται να έχει συνέχεια» συμπλήρωσε.

Ο δείκτης των αναδυόμενων μετοχών MSCI Emerging Markets Index έχει ανακάμψει 30% από τα χαμηλά τεσσάρων ετών, στα οποία είχε διολισθήσει στα τέλη Μαρτίου, καθώς αρκετές αναδυόμενες οικονομίες έχουν τεθεί σε επανεκκίνηση και τα πηγαίνουν καλύτερα των προβλέψεων. Αν και υπάρχουν κίνδυνοι, όπως ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων του Covid-19, η Goldman Sachs διακρίνει περιθώρια περαιτέρω ανόδου για τουλάχιστον ένα τρίμηνο ακόμη.

Η Λατινική Αμερική ξεχωρίζει. Οι μετοχές της Βραζιλίας έχουν κάνει άλμα 46% από το ναδίρ του Μαρτίου, αν και εξακολουθούν να παρουσιάζουν απώλειες σε σχέση με τις αρχές του έτους. Πιο ελκυιστικές αποτιμήσεις έχουν πλέον οι μετοχές του Μεξικού. Οι τραπεζικές μετοχές και των δύο χωρών θεωρούνται αρκετά ελκυστικές.

Να θυμίσουμε ότι ο δείκτης Bovespa της Βραζιλίας καταγράφει απώλειες 36% από τις αρχές του έτους σε όρους αμερικανικού δολαρίου και είναι έτσι εκείνος με τη δεύτερη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως. Η Goldman αναμένει άνοδό του κατά 8% μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ περιμένει κέρδη 12% για τον μεξικανικό Ngauge.


Πηγή: kerdos.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text