Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O ΓΔ σημειώνει σήμερα (Πέμπτη, 18/6/2020) αρκετά μεγάλη διόρθωση, -1,80%, στις 3.35 μμ, με μικρούς τζίρους (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και χωρίς να απομακρύνεται από το υψηλό τριμήνου

O ΓΔ σημειώνει σήμερα (Πέμπτη, 18/6/2020) αρκετά μεγάλη διόρθωση, -1,80%, στις 3.35 μμ, με μικρούς τζίρους (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και χωρίς να απομακρύνεται από το υψηλό τριμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 


 

Δεν μας ανησυχεί η μέχρι τούδε διόρθωση της αγοράς διότι η σχετικά μεγάλη πτώση του ΓΔ -1,80% (στις 661 μονάδες) δεν επιβεβαιώνεται και από ανάλογα μεγάλους όγκους (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ούτε από αντίστοιχα μεγάλες πτώσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

 

Θα ανησυχήσουμε μόνον αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα του Ε (κοίτα γράφημα) των 646 μονάδων από όπου διέρχεται και ο ΕΚΜΟ30.

 

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 646 μονάδες, εμείς θα διατηρούμε την αισιοδοξία μας και τις προσδοκίες μας για ανάκτηση των700 μονάδων.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 5/6 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/6 ενώ 5 μετοχές, οι ΣΕΝΕΡ, ΚΡΙ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΠΕΙΡ και ΟΛΘ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -7% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΠΛΑΚΡ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

 

Δύο είναι τα κύρια γνωρίσματα της σημερινής συνεδρίασης, πρώτον, οι μικροί όγκοι με καμία μετοχή να συσσωρεύεται ή να διανέμεται επιθετικά και, δεύτερον, την μεγαλύτερη πτώση σήμερα δεν την σημειώνει ο τραπεζικός τομέας (ΔΤΡ -1,20%) αλλά ο μη-τραπεζικός (ΟΤΕ -2%, ΜΟΗ -1,8%, ΟΠΑΠ -2,8%, ΜΠΕΛΑ -2,7%, ΤΙΤΚ -2,9%, ΕΛΠΕ -2,4%, ΕΕΕ -2,9% κοκ.

 

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου ούτε σήματα πωλήσεων με την αντίστροφη σηματοδότηση.

 

 

 

Παρά την σχετικά μεγάλη πτώση του ΓΔ, τρεις μετοχές, οι ΠΛΑΚΡ, ΕΥΔΑΠ και ΣΑΡ, πετυχαίνουν οριακά νέα υψηλά τριμήνου ενώ καμία δεν σημειώνει χαμηλά ιδίου διαστήματος.

 

Θα επανέλθουμε αύριο σε ακαθόριστη από τώρα ώρα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text