Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Επίσκεψη Μακρόν στην Ολλανδία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης

Επίσκεψη Μακρόν στην Ολλανδία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επίσκεψη Μακρόν στην Ολλανδία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης

O Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί αύριο την Ολλανδία για να επιχειρήσει να κάμψει την αντίσταση του πρωθυπουργού της Μαρκ Ρούτε στο πακέτο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους 750 δισ. ευρώ, το οποίο ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να εγκριθεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούλιο.

Ο Ρούτε έχει τεθεί επικεφαλής ενός συνασπισμού δημοσιονομικά συντηρητικών βόρειων ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες είναι αντίθετες στην πρόταση για το ταμείο ανάκαμψης που προβλέπει την έκδοση χρέους από την ΕΕ και μεταβιβάσεις χρημάτων στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης του κορονοϊού.

Ο Ρούτε, ο οποίος θέλει οι μεταβιβάσεις να έχουν τη μορφή δανείων παρά επιχορηγήσεων, θα διοργανώσει μία συνάντηση με τον Μακρόν στη Χάγη και στη συνέχεια ένα δείπνο εργασίας, σύμφωνα με το γραφείο του Γάλλου προέδρου. Οι συζητήσεις θα εστιάσουν κυρίως στον προϋπολογισμό της ΕΕ και το ταμείο ανάκαμψης.

Πηγή με γνώση της συνάντησης δήλωσε ότι οι Μακρόν και Ρούτε είναι επίσης πιθανόν να συζητήσουν το θέμα της Air France - KLM, καθώς οι δύο χώρες ερίζουν για την επιρροή τους στον γαλλο-ολλανδικό αεροπορικό όμιλο.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text