Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Τετ, 24/2/2020) διορθώνει αρκετά τείνοντας να μετατρέψει την μεσοβραχυχρόνια τάση από ανοδική σε πλευρική.

Ο ΓΔ σήμερα (Τετ, 24/2/2020) διορθώνει αρκετά τείνοντας να μετατρέψει την μεσοβραχυχρόνια τάση από ανοδική σε πλευρική.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν μας ανησυχεί η μέχρι τούδε (4.10 μμ) σημερινή διόρθωση του ΓΔ (-1,50%, στις 665 μονάδες) καθώς λαμβάνει χώρα πάνω από τον κυλιόμενο πυθμένα Α των 663 μονάδων και πάνω από τον σημαντικό πυθμένα Β των 644 μονάδων που από σήμερα έχει καταστεί Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών (ο κύριος σηματοδότης μας πωλήσεων).

Θα ανησυχήσουμε και θα προχωρήσουμε σε πολύ περιορισμένες πωλήσεις αν ο ΓΔ διασπάσει σε τιμές κλεισίματος τον κυλιόμενο πυθμένα Α των 663 μονάδων ενώ θα προχωρήσουμε σε σημαντικές πωλήσεις αν διασπάσει το ΧΚ20 των 644 μονάδων.

Σημειώσατε ότι χωρίς την σημερινή αποκοπή μερίσματος σε ΜΥΤΙΛ και ΜΟΗ, ο ΓΔ θα έπεφτε κατά περίπου μισή μονάδα λιγότερο.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 663 μονάδων με όγκους μεγαλύτερους των χθεσινών 50 εκατ, το ΤΧ εφαρμόζοντας το σήμα του προεξοφλητικού πωλητικού στροφέα, θα μειώσει την μετοχική του έκθεση κατά 5-10% πουλώντας τις χειρότερες μετοχές του από άποψης κερδών του χαρτοφυλακίου δηλαδή, τις ΣΕΝΕΡ,  ΟΛΥΜΠ και ΕΛΛ.

Μετοχές


Πτωτικά κινούνται αυτή της στιγμή τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/5 ενώ 6 μετοχές, οι ΜΟΗ, ΑΛΜΥ, ΜΥΤΙΛ, ΕΤΕ, ΒΙΟΣΚ και ΠΕΙΡ, χάνουν από -3% έως -5%.

Ο Δείκτης Τραπεζών χάνει περίπου -2,50% σε σύγκριση με το -1% που θα ήταν στον ΓΔ , αν δεν έκοβαν μέρισμα οι ΜΟΗ και ΜΥΤΙΛ.

Καμία μετοχή δεν διανέμεται σήμερα, εκτός μερικώς των ΜΥΤΙΛ και ίσως ΦΡΛΚ (θα το δούμε στο κλείσιμο για τον ΦΡΛΚ), στοιχείο θετικό.

Δεν έχουμε άλλη παρατήρηση.

Θα τα πούμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text