Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Νέα μεγάλη πτώση σημειώνει σήμερα (Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020) ο ΓΔ κινδυνεύοντας να χτυπήσει το μεσοβραχυπρόθεσμο στοπ

Νέα μεγάλη πτώση σημειώνει σήμερα (Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020) ο ΓΔ κινδυνεύοντας να χτυπήσει το μεσοβραχυπρόθεσμο στοπ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Με προσοχή παρακολουθούμε σήμερα την αγορά καθώς ο ΓΔ σημειώνει σχετικά μεγάλη πτώση -1,85% (στις 652 μονάδες στις 4.00 μμ) με μικρό τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), με ελαφρά άσπρο κηροπήγιο (άνοιγμα των 10.35 στις 651 μονάδες και τρέχον στις 652) και με ανάλογες εικόνες διόρθωσης στην Ευρώπη που σήμερα δεν  μπορεί να αντιδράσει ανοδικά μετά την πολύ μεγάλη χθεσινή διόρθωση.

Το μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ μας προβληματίζει καθώς ο εν λόγω δείκτης τείνει να γίνει bearish (απαισιόδοξος) αφού η τρέχουσα τιμή του των 653 μονάδων απέχει λιγότερο από το χαμηλό 20 ημερών και περισσότερο από το υψηλό 20 ημερών των 684 μονάδων και ταυτόχρονα σχηματίζει κάτι σαν 30ήμερη διπλή κορυφή με γραμμή λαιμού (σηματοδότρια πωλήσεων) στις 644 μονάδες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω του ανοίγματός του των 651 μονάδων (-1,95%) με όγκο μεγαλύτερο των χθεσινών 49 εκατ, το ΤΧ θα μειώσει ελαφρά τις μετοχικές του θέσεις πουλώντας τις πιο ζημιογόνες μετοχές του, ΟΛΥΜΠ, ΣΕΝΕΡ και ΕΛΛ.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται σήμερα τα 6/7 των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε ενώ 5 μετοχές, οι ΑΡΑΙΓ, ΠΕΙΡ, ΕΕΕ, ΒΙΟΣΚ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -4% σε σύγκριση με μια δευτερεύουσα , την ΠΛΑΚΡ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +4%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδικές/καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων/στηρίξεων ενώ τέτοια σήματα τείνουν να δώσουν οι ΚΟΥΕΣ και ΦΡΙΓΟ, η πρώτη αγορών και η δεύτερη πωλήσεων.

Ομοίως καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέο υψηλό ή νέο χαμηλό διμήνου και επίσης, καμία μετοχή δεν εμφανίζει μεγάλους όγκους, ανοδικούς ή καθοδικούς.

Ο ΔΤΡ σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση, -2,90%, κινούμενος κάτω των 400 μονάδων (από 900 προ εξαμήνου). Οι τράπεζες αποτελούν το βαρίδι του Χρηματιστήριου Αθηνών εμποδίζοντας τον ΓΔ να ανακτήσει τις μεγαλύτερες ζημιές από την πανδημία, όπως το έχουν κατορθώσει τα περισσότερα ξένα χρηματιστήρια.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.0 μμ.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text