Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Η Κομισιόν θα προτείνει ένα ενιαίο δελτίο τιμών για όλες τις μετοχές

Η Κομισιόν θα προτείνει ένα ενιαίο δελτίο τιμών για όλες τις μετοχές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Κομισιόν θα προτείνει ένα ενιαίο δελτίο τιμών για όλες τις μετοχές

H Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει ένα ενιαίο δελτίο για τις συναλλαγές στα χρηματιστήριά της, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για τη δημιουργία μίας «αληθινά ενιαίας» κεφαλαιαγοράς μετά το Brexit, σύμφωνα με έγγραφο που είναι σε γνώση του Reuters.

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται την επόμενη φάση της ένωσης των κεφαλαιαγορών (capital markets union, CMU) με στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες να αντλούν περισσότερα κεφάλαια με εκδόσεις μετοχών και ομολόγων καθώς η οικονομία θα ανακάμπτει από την COVID-19. Η «ενιαία αναφορά» που θα συνδέει περισσότερες από 20 πλατφόρμες συναλλαγών σε όλη την Ευρώπη αποτελεί μία παλιά φιλοδοξία για να γίνει η ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά αποδοτική όσο αυτή των ΗΠΑ.

Η ενιαία αναφορά θα έδινε στους επενδυτές μία εικόνα των τιμών, στις οποίες διαπραγματεύεται κάθε μετοχή. Ορισμένες μετοχές διαπραγματεύονται σε αρκετές πλατφόρμες, καθιστώντας δύσκολο για τους επενδυτές να δουν αν κάνουν τις καλύτερες επιλογές. H ανάγκη στήριξης της κεφαλαιαγοράς έγινε πιο επείγουσα λόγω της εξόδου της Βρετανίας, που είναι το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, από την ΕΕ.

Η «μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών» εξακολουθούν να είναι «ισχυρά αντίθετες» στη συγκέντρωση περισσότερων εποπτικών αρμοδιοτήτων στην ΕΕ, σύμφωνα με το έγγραφο. Η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει στις 23 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της για τη στήριξη της CMU. «Θα περιλαμβάνει, επίσης, ένα προσεκτικό αφήγημα για το Brexit και την ανάγκη της ΕΕ να αναπτύξει τη δική της πλήρως διασυνδεδεμένη, καλά λειτουργούσα και ενοποιημένη αγορά κεφαλαίων», αναφέρει το έγγραφο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text