Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Δ. Παπαλεξόπουλος: "Να μην πάνε τα 32 δισ. ευρώ σε εταιρείες-ζόμπι…"

Δ. Παπαλεξόπουλος: "Να μην πάνε τα 32 δισ. ευρώ σε εταιρείες-ζόμπι…"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δ. Παπαλεξόπουλος: "Να μην πάνε τα 32 δισ. ευρώ σε εταιρείες-ζόμπι…"

Την ανάγκη η κυβέρνηση να διαθέσει με σοφό και στοχευμένο τρόπο το "πακέτο" των 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης με θέμα την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Konrad Adenauer σε Ελλάδα και Κύπρο, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και την Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών, αφού επικρότησε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης καθώς και για την προστασία των οικονομικά αδύναμων και των θέσεων εργασίας προέτρεψε τον πρωθυπουργό: "Δύο πράγματα θα έλεγα στον πρωθυπουργό: Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που είχαν ξεκινήσει, όπως για παράδειγμα η ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης και να διαθέσει σοφά τους πόρους των 32 δις. ευρώ, που αναλογούν στην Ελλάδα". Είχε προηγηθεί ερώτηση στον κ. Παπαλεξόπουλο για το ποιες θα ήταν οι δύο πρώτες προτεραιότητες που θα έθετε στον Κυριάκο Μητσοτάκη αν τον είχε ενώπιον του.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξήγησε ότι "τα χρήματα δεν θα πρέπει να ξοδευτούν σε επιχειρήσεις-ζόμπι και μαύρες τρύπες". Υπέδειξε ως τομείς προτεραιότητας για τον πολλαπλασιασμό των θετικών επιπτώσεων από το πακέτο ενίσχυσης, τις ψηφιακές υποδομές, την πράσινη ενέργεια αλλά και τη βιομηχανία με στόχο την αύξηση της συμμετοχής της στο ΑΕΠ στο 15%.

Ο Μιχάλης Τσαμάζ

Στην ίδια συζήτηση ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ τόνισε την ανάγκη των επενδύσεων στις ψηφιακές υποδομές και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο Μιχάλης Τσαμάζ επισήμανε πως "πρέπει να γίνει αντιληπτό τι είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Δεν είναι η ανάπτυξη ενός website, είναι π.χ. τα cloud systems".

Ο ΟΤΕ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο πέτυχε σε λίγες ώρες, στη διάρκεια του lockdown να εφαρμόσει την τηλεργασία για το 80% του προσωπικού και τη μεταφορά των αναγκαίων συστημάτων για την εξυπηρέτηση των πελατών της εταιρείας από απόσταση χάρη στις επενδύσεις που είχαν ξεκινήσει από το 2016.

Εξάλλου, ο κ. Τσαμάζ είπε ότι ο ΟΤΕ πρόκειται να επενδύσει 2 δισ. ευρώ για την τεχνολογία Fiber και τα "5G".

Οι Γερμανοί βιομήχανοι

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών Ντίτερ Κεμπφ, υποστήριξε με τη σειρά του την ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ αναφερόμενος στις προκλήσεις της Ε.Ε. στην εποχή μετά τον κορονοϊό μεταξύ άλλων σημείωσε τη θέση που πρέπει να πάρουν οι Βρυξέλλες απέναντι στην κόντρα Ε.Ε.-ΗΠΑ.

Ο ίδιος ερωτηθείς για τις επενδυτικές ανάγκες της Ελλάδας έδειξε τον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text