Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινείται σήμερα, Παρ, 26/6/2020, πλευρικά κοντά στα ψηλά τριμήνου αλλά, φευ, και πολύ κοντά στο stop του Χαμηλού 4 εβδομάδων

Ο ΓΔ κινείται σήμερα, Παρ, 26/6/2020, πλευρικά κοντά στα ψηλά τριμήνου αλλά, φευ, και πολύ κοντά στο stop του Χαμηλού 4 εβδομάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Μας προβληματίζει η εμφάνιση του μεσοπρόθεσμου γραφήματος του ΓΔ καθώς ο εν λόγω Δείκτης (-0,40% , στις 647 μονάδες, στις 3.50 μμ) κινείται μεν κοντά στο Υψηλό Τριμήνου των 684 μονάδων αλλά και ακόμα πιο κοντά στο Χαμηλό μήνα των 644 μονάδων όπου έχουμε θέσει το πρώτο stop loss μας. Η μικρή μεταβλητότητα του ΓΔ (από +1% έως -0,50%) και οι πολύ μικροί τζίροι (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) δείχνουν πλήρη διαστακτικότητα και αναποφασιστικότητα των επενδυτών για το αν θα πρέπει να αγοράσουν ή να πουλήσουν εδώ στις 650 μονάδες του ΓΔ.

Εμείς θα τους περιμένουμε και θα τους ακολουθήσουμε…..μόλις δούμε μια σχετικά μέτρια μεταβολή άνω του ±1% του ημερησίου κλεισίματος με όγκο μεγαλύτερο των χθεσινών 50 εκατ, τότε θα έχουμε καλύτερη εικόνα των προθέσεων της αγοράς. Εν προκειμένω , αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το ΧΚ20 των 644 μονάδων, θα αναγκαστούμε, ασχέτως συνολικών τζίρων,  να εφαρμόσουμε stop loss.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 644 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 97% σε 75% έως 85%, αναλόγως των όγκων.

Μετοχές

Οι τράπεζες παρασύρουν καθοδικά σήμερα τον ΓΔ. Ήδη ο ΔΤΡ έχει φτάσει στο -2%, στις 730 μονάδες  και οι πιέσεις εντείνονται.

Βλέποντας όμως το πλάτος της αγοράς δεν διακρίνουμε κάποια μετοχή που να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δηλαδή να δίνει σήματα αγορών ή πωλήσεων με διάσπαση έγκυρων αντιστάσεων ή στηρίξεων ,  ή μετοχές που να σημειώνουν νέα υψηλά ή νέα χαμηλά τριμήνου ή να διακινούν μεγάλους όγκους. Η συνεδρίαση έχει χαρακτήρα αναμονής παρά διάσπασης έγκυρου επιπέδου στήριξης.

Η μόνη μετοχή που σημειώνει μεγάλη μεταβολή άνω του +3% είναι η ΙΝΛΟΤ ενώ αρκετές είναι οι μετοχές κινούνται με μεγάλες πτώσεις από -3% έως -4,20% και είναι οι, ΑΡΑΙΓ, ΔΕΗ, ΑΛΜΥ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΦΡΙΓΟ και ΑΒΑΞ.

Τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις χαμηλών κλεισιμάτων διμήνουοι, ΦΡΙΓΟ, ΙΚΤΙΝ, ΕΛΛ, ΕΛΧΑ και ΕΧΑΕ.

Προσέχουμε λοιπόν τις 644 μονάδες.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text