Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | ΟΑΣΘ: Δύο προσφορές στον διαγωνισμό για μίσθωση λεωφορείων

ΟΑΣΘ: Δύο προσφορές στον διαγωνισμό για μίσθωση λεωφορείων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΑΣΘ: Δύο προσφορές στον διαγωνισμό για μίσθωση λεωφορείων

Δύο προσφορές κατατέθηκαν ηλεκτρονικά στο διαγωνισμό του ΟΑΣΘ για τη μίσθωση 180 μεταχειρισμένων λεωφορείων και «καλώς εχόντων των πραγμάτων», το αργότερο από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει σταδιακά η παραλαβή τους, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμό, Γιώργος Σκόδρας.

Υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα διενεργείται ένας τέτοιος διαγωνισμός για μίσθωση λεωφορείων από το δημόσιο, ο κ. Σκόδρας εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συμμετοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά «στόχος και απαίτηση για το 2020 ήταν η μίσθωση 180 λεωφορείων από τον ΟΑΣΘ και όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας τον υπερκαλύψαμε».

Όπως είπε, οι εταιρείες Papadakis Bros του Ομίλου Εταιρειών "Αφοι Παπαδάκη" και ο συνεταιρισμός «ΚΤΕΛ Μακεδονίας» προσφέρουν συνολικά 270 μεταχειρισμένα λεωφορεία, με την μεν πρώτη να διαθέτει 180 οχήματα, από τα οποία τα 75 είναι αρθρωτά και τα υπόλοιπα διαξονικά και τη δεύτερη να διαθέτει 90  διαξονικά λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον κ. Σκόδρα, τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης, ελέγχου και ανοίγματος των οικονομικών προσφορών που κατέθεσαν οι δύο ενδιαφερόμενοι και «τέλος Ιουλίου θα αποσταλεί ο φάκελος για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο αναμένεται να αποφανθεί εντός του Αυγούστου. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει ο ΟΑΣΘ να παραλαμβάνει λεωφορεία».

Ο διαγωνισμός είναι προϋπολογισμού 16,2 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και έχει ως αντικείμενο τη μίσθωση 180 μεταχειρισμένων ντιζελοκίνητων αρθρωτών (με ρυμουλκό) 18 μέτρων και κανονικών (διαξονικών) 12 μέτρων, αστικών λεωφορείων, τεχνολογίας Euro 5, κατασκευασμένων από το 2005 και μετά. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι αρχικά για 30 μήνες, με ανώτατο μίσθωμα 3.000 ευρώ το μήνα, ανά λεωφορείο.

Σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης, το 50% των 180 λεωφορείων θα πρέπει να παραδοθούν σε διάστημα 60 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης και άλλα 90 οχήματα εντός 120 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης. Υπενθυμίζεται ότι στη διακήρυξη προβλέπονται τρεις περιπτώσεις προαίρεσης, που μπορούν να ενεργοποιηθούν είτε ξεχωριστά η κάθε μία, είτε ανά ζεύγη, είτε και οι τρεις συγχρόνως.

 

Πηγή: businessdaily.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text