Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κάτω του 3% το επιτόκιο για το ομόλογο της ΓΕΚ Τέρνα

Κάτω του 3% το επιτόκιο για το ομόλογο της ΓΕΚ Τέρνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κάτω του 3% το επιτόκιο για το ομόλογο της ΓΕΚ Τέρνα

Στη ζώνη 2,5% με 3% διαμορφώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το εύρος επιτοκίου για την ομολογιακή έκδοση του Ομίλου ΓΕΚ – Τέρνα, ύψους έως 500 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του ομολόγου αξιολογείται ως ιδιαίτερα θετική από αναλυτές δεδομένης της αναταραχής και αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει στις οικονομίες και τις αγορές η πανδημία. Πηγές της εταιρίας υπογραμμίζουν την ανθεκτικότητα του ομίλου σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο επενδυτικό πρόγραμμα και την ικανότητα άντλησης χρηματοδότησης με ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους παρά το δυσμενές περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι η έκδοση του ομολόγου πραγματοποιείται μέσω δημόσιας προσφοράς και θα εκδοθούν έως 500.000 κοινών ανώνυμων άυλων ομολογιών ενώ το ελάχιστο ποσό εγγραφής είναι τα 1.000 ευρώ. Η δημόσια προσφορά ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου. Η διάρκεια του ομολόγου θα είναι 7ετής.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα διοχετευθούν κυρίως για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στους τομείς των παραχωρήσεων, των υποδομών και της ενέργειας από θερμικές πηγές (σε ποσοστό 80%). Μικρό μέρος των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθούν και για την αναχρηματοδότηση μέρους του δανεισμού του Ομίλου.

Το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει είτε υφιστάμενα έργα όπως ο Νέος Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης, είτε έργα που βρίσκονται σε ώριμο πλέον στάδιο και για τα οποία αναμένονται εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Προτεραιότητα του επενδυτικού προγράμματος είναι η ενίσχυση των μακροχρόνιων, επαναλαμβανόμενων εσόδων του μέσα από επενδύσεις (ιδιόκτητες και με Συμβάσεις Παραχώρησης και ΣΔΙΤ) σε βασικές υποδομές.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος διαθέτει κυρίαρχη θέση στους τομείς των παραχωρήσεων (32,5% στο Νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, 100% στη Νέα Οδό – Ιόνια Οδό, 100% στην Κεντρική Οδό, 17% στην Ολυμπία Οδό), της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας (μέσω της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και της ΗΡΩΝ) και των υποδομών (ΤΕΡΝΑ), όπου διατηρεί ένα σημαντικό ανεκτέλεστο ύψους 1,7 δισ. ευρώ.

 

Πηγή: businessdaily.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text