Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τα νέα έργα ύψους 15 εκατ. ευρώ της ΕΚΤΕΡ

Τα νέα έργα ύψους 15 εκατ. ευρώ της ΕΚΤΕΡ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τα νέα έργα ύψους 15 εκατ. ευρώ της ΕΚΤΕΡ

Τα κατασκευαστικά συμβόλαια αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη διετία

Mε νέα σημαντικά έργα συνεχίζει να εμπλουτίζει το ανεκτέλεστο των υπογεγραμμένων συμβάσεων της η Εκτέρ, μία από τις μικρές εταιρείες του κλάδου (κάτοχος πτυχίου 6ης τάξης) που συνεχίζει να έχει σημαντική παρουσία στα έργα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοχυρώθηκε στην ΕΚΤΕΡ το έργο της Μελέτης, Κατασκευής και εξοπλισμού της Νέας Πτέρυγας Εντατικής Θεραπείας, το έργο 50 κλινών του Νοσοκομείου Σωτηρία, προϋπολογισμού 7,1 εκατ ευρώ.

Το έργο είχε ανατεθεί αρχικώς στην κοινοπραξία Ακτωρ - Τομή, όμως κατόπιν σχετικής προσφυγής και απόφασης, το έργο κατακυρώθηκε στην Εκτέρ.

Επίσης η εταιρία το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει και νέες συμβάσεις, όπως την πρώτη φάση μερικής κατεδάφισης κτηρίου και ανέγερσης κτηρίου γραφείων και αποθηκών, επί της οδού Δωρίδος 18-20 στον Ταύρο Αττικής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανατεθειμένης πρώτης φάσης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1,54 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., ενώ η προθεσμία ολοκλήρωσής του ορίζονται οι 8 μήνες.

Επίσης πρόσφατα προχώρησε στην υπογραφή εκτέλεσης έργου με την εταιρεία «GMD ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» για την εκτέλεση των εργασιών του έργου «Αποπεράτωση υφιστάμενου ημιτελούς Ξενοδοχείου Β’ κατηγορίας και αναβάθμιση σε Ξενοδοχείο 5*, 57 κλινών, εσωτερικές διαρρυθμίσεις, ανάπλαση όψεων, προσθήκη ημιυπαίθριου κατ’ επέκταση, κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στη θέση ΒΑΘΗ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΑΣΟΥ».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5,51 εκατ ευρώ.

Τέλος τον περασμένο Δεκέμβριο προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης έργου με την Τράπεζα της Ελλάδος με αντικείμενο της Σύμβασης την εκτέλεση των εργασιών του έργου «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του κτιρίου επί της οδού Σίνα 16».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5,57 εκατ ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., ενώ η προθεσμία αποπεράτωσης του έργου ορίζεται σε 36 μήνες.

Κατά το 2019 η Εκτέρ. συμμετείχε σε παραπάνω από 15 δημοπρασίες ιδιωτικών και δημόσιων έργων, τόσο μόνη της όσο και με συμμετοχή σε ευρύτερα σχήματα με άλλες εταιρείες.

Η θυγατρική μονομετοχική της εταιρείας με έδρα το Βουκουρέστι Ρουμανίας έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2019 τις εργασίες κατασκευής στο πρώτο οικόπεδο που βρίσκεται στο Βουκουρέστι, με την ανέγερση του κτιρίου κατοικιών και γραφείων να φτάνει στο 30% της κατασκευής.

Για το δεύτερο οικόπεδο αναμένεται οι εργασίες κατασκευής να ξεκινήσουν άμεσα. Βάσει των υπογραφέντων έως την 31/12/2019 συμβάσεων έργων, η Εταιρεία εμφανίζει ανεκτέλεστο έργο κατά την 31/12/2019 ύψους 10,45 εκατ ευρώ έναντι 14,1 εκατ ευρώ στο τέλος του 2018.

Τα παραπάνω κατασκευαστικά συμβόλαια βρίσκονται εντός των συμβατικών χρονοδιαγραμμάτων και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη διετία.

Τέλος στον τομέα του Real Estate η εταιρεία βρίσκεται σε έρευνα στον τουριστικό τομέα και κυρίως στον τομέα κατασκευής ξενοδοχειακών μονάδων στα νησιά της Ελλάδας και στην αξιοποίηση του οικοπέδου που έχει στην κατοχή της στην θέση Αγιος Ιωάννης Δέττης της νήσου Πάρου.

 

Ελένη Μπότα

www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text