Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Δεν μπορεί σήμερα (Δευτ, 29/6/2020) ο ΓΔ να αντιδράσει μετά την καθοδική διάσπαση των 650 μονάδων της Παρασκευής

Δεν μπορεί σήμερα (Δευτ, 29/6/2020) ο ΓΔ να αντιδράσει μετά την καθοδική διάσπαση των 650 μονάδων της Παρασκευής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Μέτρια χαρακτηρίζουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από 4ήμερη διόρθωση -5,20% δεν μπορεί να αντιδράσει ανοδικά σημειώνοντας μια ανεπαίσθητη διόρθωση -0,10% (στις 641 μονάδες στις 2.45 μμ) με μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αλλά με άσπρο ημερήσιο κηροπήγιο αφού το άνοιγμα των 10.37 πμ έγινε στις 634 μονάδες (-1,30%).

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ δεν είναι η καλύτερη αφού ο εν λόγω δείκτης κινείται κάτω από τον ΕΚΜΟ30 των 650 μονάδων και κάτω από το διασπασθέν την Παρασκευή Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 644 μονάδων.

Το πιο πιθανό είναι να υποχωρήσει περαιτέρω προς τις 600 μονάδες.

Θετική ανατροπ΄’η θα έχουμε μόνον αν ο ΓΔ ανακτήσει τις 650 μονάδες (+1,50% από τώρα) όπου διέρχεται ο ΕΚΜΟ30 ενώ θα επανέλθει πλήρως η αισιοδοξία μας και θα επαναγοράσουμε τις μετοχές που πουλήσαμε την Παρασκευή αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά την τριπλή κορυφή των 683-676-676 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει πράξεις σήμερα.

Μετοχές

Πτωτικό είναι το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται καθοδικά και το 1/3 ανοδικά ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγαλύτερη διακυμανσιμότητα του ±3% δείχνοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής.

Οι ανοδικές μετοχές σήμερα είναι αυτές που αντιδρούν ανοδικά μετά την πτώση των τελευταίων εβδομάδων (-6,3% από αρχές Ιουνίου στον ΓΔ και -10% στον ΔΤΡ).

Όμως οι όγκοι των ανοδικών αντιδράσεων είναι χαμηλοί, που σημαίνει ότι θα είναι δύσκολη η ανάκτηση των 650 μονάδων.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδικές / καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων /στηρίξεων.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα μόνον δυο μετοχές, οι ΦΡΛΚ και ΕΥΔΑΠ.

Καμία μετοχή δεν εμφανίζει σήμερα μεγάλους όγκους, μια ακόμα ένδειξη συνεδρίασης αναμονής.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text