Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πετρόπουλος: Τη διανομή μερίσματος 0,10ευρώ/μετοχή για τη χρήση του 2019 ενέκρινε η ΓΣ

Πετρόπουλος: Τη διανομή μερίσματος 0,10ευρώ/μετοχή για τη χρήση του 2019 ενέκρινε η ΓΣ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πετρόπουλος: Τη διανομή μερίσματος 0,10ευρώ/μετοχή για τη χρήση του 2019 ενέκρινε η ΓΣ

Η Εταιρία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ (η «Εταιρία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με την παρ. 4.1.3.4. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι η Tακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρίας της 29ης Ιουνίου 2020 αποφάσισε την διανομή μερίσματος €0,10 λεπτών ανά μετοχή (μικτό ποσό) στους μετόχους της Εταιρίας από τα κέρδη της χρήσης 2019.

Το ποσό αυτό θα προσαυξηθεί με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 5.761 ίδιες μετοχές

που κατέχει η Εταιρεία ήτοι κατά 0,000081 ευρώ ανά μετοχή και συνεπώς το συνολικό ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε 0,100081 ευρώ (μικτό ποσό), από το οποίο παρακρατείται, βάσει των άρθρων 40 παρ. 1 και 64 παρ. 1 του ν. 4172/2013, όπως ισχύει, ο αναλογούν στο μέρισμα φόρος ποσοστού 5%. Συνεπώς το καθαρό πληρωτέο μέρισμα θα ανέλθει σε 0,095077 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι της Εταιρίας που είναι εγγεγραμμένοι στο Σ.Α.Τ. την 25η Αυγούστου  2020 (Ημερομηνία Προσδιορισμού Δικαιούχων – Record Date).

Από την  24η  Αυγούστου 2020 (Ημερομηνία Αποκοπής – Cut-off Date), οι μετοχές της Εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα λήψης του μερίσματος.

Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει στις 28 Αυγούστου 2020 μέσω της πληρώτριας Τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» ως ακολούθως:

1.Μέσω των χειριστών των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (χρηματιστηριακές εταιρείες και τράπεζες) σύμφωνα με την παράγραφο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χ.Α. και του άρθρου 39 του Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Α.Τ., για τους μετόχους εκείνους, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει τους χειριστές τους για την είσπραξη των μερισμάτων.

2.Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της πληρώτριας Τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» για όσους εκ των μετόχων δεν έχουν παράσχει ή έχουν ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση προς τους χειριστές τους για την είσπραξη μερίσματος κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας του Σ.Α.Τ προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα και κοινοποιώντας τον Κωδικό Αριθμό Μερίδας Επενδυτή τους στο Σ.Α.Τ. είτε αυτοπροσώπως ή είτε μέσω νόμιμα εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους.

3.Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ), όπου ο επενδυτής έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εισπράττει τα διανεμόμενα ποσά σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ’ αριθ. 6 Απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν, για τους επενδυτές που δεν επιθυμούν να τα εισπράττουν μέσω των χειριστών τους.

Αφορά μόνο επενδυτές που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην πληρώτρια Τράπεζα «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.».

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κ. μέτοχοι να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρίας, τηλ. 210 3499298.

Υπενθυμίζεται ότι μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2025, παραγράφονται (άρθρο 250 Α.Κ. περ. 15) και τα σχετικά ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.δ. 1195/1942.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text