Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πετρόπουλος: Σχεδιάζει προνομιούχες μετοχές «ειδικού τύπου»

Πετρόπουλος: Σχεδιάζει προνομιούχες μετοχές «ειδικού τύπου»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πετρόπουλος: Σχεδιάζει προνομιούχες μετοχές «ειδικού τύπου»

Την έκδοση προνομιούχων μετοχών ειδικού τύπου σχεδιάζει η Π. Πετρόπουλος και ενδεχομένως να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση ακόμη και φέτος. Αυτό δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, αναφέροντας:

«Θα είμαστε η πρώτη εταιρεία που θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, οπότε επιβάλλεται να είμαστε προσεκτικοί. Θα πρόκειται για προνομιούχες μετοχές που θα αγοράζουν οι διευθυντές κάθε επιχειρηματικής μονάδας και με τον τρόπο αυτό θα μετατρέπονται σε συνεταίρους της εταιρείας, πέραν του ότι σήμερα οι αμοιβές τους είναι συνδεδεμένες με τις επιδόσεις τους. Ειδικότερα, θα επενδύουν τα δικά τους λεφτά στη δική τους επιχειρηματική μονάδα και θα καρπώνονται μερίσματα. Αυτό θα βοηθήσει τόσο την παραγωγικότητα της εταιρείας, όσο και πιθανόν τις κινήσεις μελλοντικών εξαγορών άλλων εταιρειών, καθώς στους σημερινούς ιδιοκτήτες τους θα μπορεί να προσφέρονται ως αντάλλαγμα προνομιούχες μετοχές που θα συνδέονται με τη δραστηριότητα της προς εξαγορά επιχείρησης».

Η χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε μεταξύ άλλων τη διανομή μερίσματος ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή (θα καταβληθεί στις 28 Αυγούστου), καθώς και τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών (έως 10% για τους επόμενους 24 μήνες, σε εύρος τιμών μεταξύ 1 και 10 ευρώ, με την εισηγμένη σήμερα να κατέχει 5.761 ίδιους τίτλους).

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της εταιρείας Μιχάλης Οικονομάκης και ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σημείωσαν μεταξύ άλλων:

Φέτος αναμένεται πτώση στις περισσότερες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία. Ωστόσο η διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων λειτουργεί ως αμυντικός μηχανισμός στην κρίση. Για το 2020 οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για έναν κύκλο εργασιών κοντά στα επίπεδα του έτους 2018 (94,7 εκατ. ευρώ) και για κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Η εταιρεία έχει δώσει φέτος έμφαση στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο στα αστικά λεωφορεία (θα συμμετάσχει στο σχετικό αναμενόμενο διαγωνισμό), όσο και στα βανάκια.

Η Π. Πετρόπουλος συνεχίζει να λειτουργεί εύρυθμα και με τον ίδιο τρόπο, μετά από την αποχώρηση των βασικών μετόχων κ.κ. Κων/νου και Γιάννη Πετρόπουλου από τη διοίκηση και το Δ.Σ. της εισηγμένης.

«Είχαν μπει από παλιά στέρεες δομές λειτουργίας, τις οποίες και ακολουθούμε» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τη σημερινή διοίκηση, ενώ ο Κων/νος Πετρόπουλος δήλωσε ενθουσιασμένος μέχρι σήμερα από την πορεία της διάδοχης κατάστασης, προσθέτοντας ότι «πιστεύω πως θα τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς».

Στέφανος Kοτζαμάνης

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text