Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για τη διάσωση της Euromedica

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για τη διάσωση της Euromedica

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για τη διάσωση της Euromedica

Τα πενήντα εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσει το σχέδιο διάσωσης και εξυγίανσης της Euromedica σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, με τους επενδυτές να μην αποκλείουν και επιπλέον χρηματοδότηση εφόσον αυτή απαιτηθεί. Στόχος, το ολικό restart, όπως σημειώνουν στελέχη του ομίλου, η τακτοποίηση των οφειλών και η αποπομπή των βαρών που άφησε η προηγούμενη διοίκηση της οικογένειας Λιακουνάκου.

Χθες κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106β (είχε προηγηθεί το Δεκέμβριο αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων για εξυγίανση (κατά το άρθρο 106α παρ. 6 του Πτωχευτικού Κώδικα).

Παράλληλα, προωθείται, στο μέτρο των δυνατοτήτων της εταιρείας, η αποπληρωμή οφειλών προς πιστώτριες τράπεζες, προμηθευτές και δημόσιο και η υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που θα επιτρέψει την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ειδικότερα, τα χρήματα θα καταβληθούν φέτος και του χρόνου. Ήδη έχει δοθεί ένα μέρος των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, από τα 10 εκατ. ευρώ που έχει επενδύσει η Healthcare Investors, που ελέγχεται από το επενδυτικό κεφάλαιο Farallon Capital και αποτελεί στρατηγικό επενδυτή στην Euromedica. Όπως λένε οι πληροφορίες, για τους εργαζόμενους θα υπάρξει πλήρης εξόφληση, στο δημόσιο θα καταβληθεί ένα σημαντικό ποσοστό και οι προμηθευτές θα λάβουν τουλάχιστον τα διπλάσια από όσα θα έπαιρναν σε περίπτωση πτώχευσης. Τα ποσοστά θα γίνουν γνωστά σε δεύτερο χρόνο όταν θα προχωρήσει η διαδικασία.

Τα πρώτα βήματα του σχεδίου εξυγίανσης

Το business plan περιλαμβάνει την επένδυση περίπου 22 εκατ. ευρώ μέσα στον επόμενο χρόνο για την ανανέωση του εξοπλισμού, με ταυτόχρονη αναβάθμιση και επέκταση των κτιριακών υποδομών, κυρίως στις μονάδες εκτός Αθηνών. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον όμιλο, υπάρχει δέσμευση για χρηματοδότηση του κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας κατά την περίοδο εξυγίανσης, με ποσό που μπορεί να ξεπεράσει τα 30 εκατ., συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης μισθοδοσίας. Επιπλέον, προωθείται η "ανοικοδόμηση" των σχέσεων με προμηθευτές και συνεργαζόμενους γιατρούς.

Όπως αναφέρει επίσης ο όμιλος, το σχέδιο που έχει εκπονηθεί θα διασφαλίσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας και θα διατηρήσει ανέπαφο το δίκτυο της Εuromedica που σήμερα απαρτίζεται από 7 κλινικές, 17 διαγνωστικά κέντρα και 15 συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα, εκ των οποίων τα πιο πολλά βρίσκονται εκτός Αττικής.

Η διοίκηση της Euromedica τέλος, όπως υπογραμμίζει, προσβλέπει στην επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το Δικαστήριο προκειμένου η εταιρεία να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.

Βίκυ Κουρλιμπίνη

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text