Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σημειώνει σήμερα (Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020) ισχνή ανοδική αντίδραση κοντά στα χαμηλά 5 εβδομάδων των 640 μονάδων

Ο ΓΔ σημειώνει σήμερα (Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020) ισχνή ανοδική αντίδραση κοντά στα χαμηλά 5 εβδομάδων των 640 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αδύναμο θεωρούμε το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να σημειώνει ασθενή ανοδική αντίδραση +0,40% (στις 638 μονάδες, στις 3.00 μμ) με πολύ μικρό τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ την ίδια περίπου εικόνα (κίνηση κοντά στα χαμηλά 4-8 εβδομάδων) εμφανίζουν και όλα σχεδόν τα χρηματιστήρια του κόσμου.

Αν μπορέσει ο ΓΔ και  επανέλθει πάνω από τον ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 650 μονάδων, τότε η τρέχουσα bearish αίσθησή μας θα γίνει ουδέτερη ενώ θα προχωρήσουμε σε επαναγορές μόνον αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά την σημαντική τριπλή κορυφή των 676-683 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Αν ο ΓΔ σήμερα κλείσει θετικός και αύριο αρνητικός και κάτω από τον χθεσινό πυθμένα (αγκιστρι) των 635 μονάδων, το ΤΧ θα ελαφρώσει και πάλι τις μετοχικές του θέσεις.

Μετοχές

Δεν έχει σχεδόν καθόλου ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση από άποψης κατ ιδίαν μετοχών. Οι ανοδικές μετοχές είναι μεν διπλάσιες των καθοδικών, όμως, μόνον δυο μετοχές, οι αδελφές ΙΝΚΑΤ και ΙΝΛΟΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% με χαμηλό όμως όγκο ενώ από τις πτωτικές μόνον η ΕΥΔΑΠ χάνει χειρότερα του -3%, αυτή τη στιγμή -4,11% αλλά στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει άνοδος διότι το σήμερα αποκοπέν μέρισμα φτάνει (προ φόρων) στο 5,30% της τιμής.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου ενώ στο αντίθετο κάνει ο ΑΛΜΥ που δίνει σήμα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση στήριξης - χαμηλού τριμήνου.

Τείνουν να δώσουν σήματα (όπως τα παραπάνω ) αγορών οι, ΟΛΘ, ΒΙΟ και ΠΛΑΘ, ενώ τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΛ, ΙΚΤΙΝ, ΠΛΑΙΣ και ΦΡΙΓΟ.

Νέα υψηλά τριμήνου δεν σημειώνει σήμερα καμία μετοχή ενώ νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος δίνουν οι ΑΛΜΥ και ΕΧΑΕ.

Καμία μετοχή δεν διακινεί σήμερα μεγάλους όγκους δείχνοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι σημαντική.

Τέλος, ο ΔΤΡ σημειώνει σήμερα μεγάλη άνοδο (+2,25%, στις 363 μονάδες) αλλά για να δώσει σήματα αγορών θα πρέπει να σπάσει ανοδικά το υψηλό τριμήνου των περίπου 400 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text