Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Folli Follie: Οι βαριές ζημιές και τα ερωτήματα για τη Links οf London

Folli Follie: Οι βαριές ζημιές και τα ερωτήματα για τη Links οf London

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Folli Follie: Οι βαριές ζημιές και τα ερωτήματα για τη Links οf London

Την αναμενόμενη εικόνα συρρικνωμένου τζίρου και υψηλών ζημιών εμφάνισε χθες η Folli Follie, σε μια σχηματική και ανέλεγκτη από τη PwC αποτύπωση των οικονομικών της μεγεθών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, αιτία της ελλιπούς απεικόνισης στάθηκε η μη παροχή στοιχείων από τη θυγατρική εταιρεία Links οf London, η οποία εκκαθαρίστηκε το 2019, υπό την ευθύνη του οίκου Deloitte.

Η διοίκηση της εταιρείας -παρά τα δημοσιογραφικά ερωτήματα- δεν ήταν σε θέση χθες αργά το βράδυ να εξηγήσει αυτή τη νέα «δυσκολία» παροχής τελικών αναλυτικών δεδομένων για τη χρήση του 2018, αλλά και για το τι συνέβη στην εκκαθάριση της Links of London, καθώς αυτή σχετίζεται άμεσα με τη χρηματοοικονομική εικόνα που τελικώς θα εμφανίσει ο προβληματικός όμιλος.

Όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr στις αρχές του 2020, η Links οf London -σύμφωνα με στοιχεία του administrator και εκκαθαριστή Deloitte- προκάλεσε ζημιά ύψους 98 εκατ. λιρών περίπου στη Folli Follie.

Η διοίκηση της FF επιχείρησε να κάνει offset τη ζημιά, διατηρώντας την κυριότητα του σήματος της LoL, το οποίο απέκτησε και όπως επισήμως ανακοίνωσε αυτό «κάλυψε» λογιστικά την ενδοεταιρική ζημία.

Στην έκτακτη Γ.Σ. της 20ής Φεβρουαρίου, το Euro2day.gr είχε επιμείνει με ερωτήσεις για τη σκοπιμότητα «εξαγοράς» ενός brand που ανήκε ήδη στη μητρική, αλλά έλαβε ασαφείς απαντήσεις, αφενός, για την κυριότητα του brand και αφετέρου, για τη «λογιστικοποίηση» της ζημιάς.

Στην παρούσα φάση, αποδεικνύεται πως ακόμη μια «αμαρτία» της FF παραμένει «άλυτη» παρά τους χειρισμούς. Η ελλιπής ενημέρωση δε από τη σημερινή διοίκηση της εταιρείας για το τι συμβαίνει αλλά και για την «άρνηση» του administrator, που στην ουσία αποτελεί έναν διεθνή οίκο, που έχει αναλάβει μάλιστα την εκκαθάριση και της ασιατικής θυγατρικής, δεν διευκολύνει την κατανόηση της κατάστασης.

Σημειώνεται δε ότι το προϊόν εκκαθάρισης της LoL θα ωφελούσε τους πιστωτές ομολογιούχους.

Κατά τα λοιπά, και σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποιήθηκαν χθες, οι ζημιές του ομίλου για το 2018 ανέρχονται σε 213 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών σε επίπεδο ομίλου το 2018 διαμορφώθηκε στα 296,6 εκατ. ευρώ, έναντι 359,2 εκατ. ευρώ στη χρήση 2017, μειωμένος κατά 17,4%. Οι ζημιές μετά από φόρους σε επίπεδο ομίλου για τη χρήση 2018 ανήλθαν σε 217,9 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων κατέστη στο τέλος του 2018 αρνητικό (-175 εκατ. ευρώ), από 69,5 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2017.

Σε επίπεδο υποχρεώσεων, η εταιρεία βαρύνεται με βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 463 εκατ. ευρώ και εμπορικές και λοιπές 98,5 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων ήταν στο τέλος του 2018 στα 577 εκατ. ευρώ και συνολικά 601 εκατ. ευρώ, με το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων και υποχρεώσεων να διαμορφώνεται στα 426 εκατ. ευρώ.

 

Πέννυ Κούτρα

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text