Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ιατρικό Αθηνών: Βελτιωμένα αποτελέσματα με τζίρο 197,3 εκατ. ευρώ το 2019

Ιατρικό Αθηνών: Βελτιωμένα αποτελέσματα με τζίρο 197,3 εκατ. ευρώ το 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ιατρικό Αθηνών: Βελτιωμένα αποτελέσματα με τζίρο 197,3 εκατ. ευρώ το 2019

Βελτιωμένα αποτελέσματα σε ενοποιημένη βάση, μετά από rebate & clawback, ανακοίνωσε για το 2019 ο Όμιλος Ιατρικό Αθηνών.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 197,3 εκατ. ευρώ με αύξηση κατά 8%, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 27,7 εκατ. ευρώ βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, κατά 15% και τα  κέρδη προ φόρων κατέγραψαν αύξηση κατά 14% στα 10,8 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο εταιρείας ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 190,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 8%, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 23,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 10%, σε σχέση με το αντίστοιχο EBITDA του 2018 και τα κέρδη προ φόρων κατέγραψαν αύξηση κατά 21% και ανέρχονται σε 6,9 εκατ. ευρώ.

Ο συνολικός αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού στον ομιλο ήταν 3.105 άτομα (3.013 το  2018), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3% και κατέβαλε για δαπάνες μισθοδοσίας, εισφορές και φόρους προς τα δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία, συνολικά, σε 74 εκατ. ευρώ.

Το Ομολογιακό Δάνειο της εταιρείας μειώθηκε κατά 10 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία έχει ήδη λάβει έγκριση παράτασης του ομολογιακού δάνειου κατά 12 μήνες (ήτοι έως την 5η Ιουλίου 2021) με ευνοϊκότερους όρους, καθώς το επιτόκιο μειώθηκε κατά 75 μονάδες βάσης. Η παράταση του υφιστάμενου ομολογιακού δάνειου δόθηκε διότι η αναδιάρθρωση καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επομένους μήνες, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2019, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών,  Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος δήλωσε: «Παρά τα συνεχιζόμενα μέτρα του rebate & clawback, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συνεχίζει την ανοδική πορεία των μεγεθών του, προϊόν της ορθής στρατηγικής και των επιλογών του, αλλά κυρίως της διαρκούς εμπιστοσύνης των ασθενών του, Ελλήνων και μη. Σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον κρίσης, σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνουμε πρώτοι το παράδειγμα της προσφοράς και της ευθύνης στην ιδιωτική υγεία ακόμη και στις πιο δύσκολες ώρες. Όπως και το 2019, έτσι και το 2020 συνεχίζουμε δυναμικά, παραμένοντας ο μεγαλύτερος ελληνικός πόλος υγείας.  Αξιοποιούμε το έμψυχο δυναμικό, ενισχύοντας το «Brain Gain» στην χώρα μας, επενδύουμε σε τεχνολογία αιχμής και διατηρούμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο μας, εδραιώνοντας τον Όμιλο στην πρώτη γραμμή των διεθνών και εγχώριων εξελίξεων».

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text