Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Ευρωζώνη: Καλύτερα των εκτιμήσεων ο μεταποιητικός ΡΜΙ Ιουνίου

Ευρωζώνη: Καλύτερα των εκτιμήσεων ο μεταποιητικός ΡΜΙ Ιουνίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ευρωζώνη: Καλύτερα των εκτιμήσεων ο μεταποιητικός ΡΜΙ Ιουνίου

Η υφεση στη μεταποίηση της ευρωζώνης δεν ήταν τόσο άσχημη όσο αναμενόταν αρχικά τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι περισσότερες οικονομίες χαλάρωσαν τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για να μετριάσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Περισσότεροι από 10 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό παγκοσμίως και περισσότεροι από 500.000 έχουν χάσει τη ζωή τους, οδηγώντας τις κυβερνήσεις να επιβάλουν lockdowns και υποχρέωσε επιχειρήσεις να κλείσουν προσωρινά και τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι.

Καθώς τα ποσοστά μετάδοσης του ιού υποχωρούν σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, και οι οικονομίες ανοίγουν, ο PMI μεταποίησης της Markit κινείται πιο κοντά στο όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση τον Ιούνιο.

Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 47,4 τον προηγούμενο μήνα, υψηλότερα από τις 39,4 μονάδες του Μαΐου και πολύ υψηλότερα από τις 46,9 μονάδες που αναμενόταν.

Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή, σημείωσε άνοδο στις 48,9 μονάδες, από τις 35,6 μονάδες.

"Οι τελικοί αριθμοί για τον Ιούνιο ενισχύουν περαιτέρω τις ενδείξεις ότι τα εργοστάσια της ευρωζώνης βιώνουν μια ισχυρή αρχικά ανάκαμψη καθώς η οικονομία αίρει τους περιορισμούς από το lockdown", τόνισε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

Ο μελλοντικός δείκτης παραγωγής, που καταγράφει την αισιοδοξία για τους επόμενους 12 μήνες, ανέκαμψε και διαμορφώθηκε στις 57,3 μονάδες από τις 44,6 μονάδες τον Μάιο.

 

Δείτε την έκθεση της IHS Markit εδώ.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text