Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Πώς ο Covid-19 βύθισε σε ναδίρ 22 ετών τα επιχειρηματικά deals

Πώς ο Covid-19 βύθισε σε ναδίρ 22 ετών τα επιχειρηματικά deals

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πώς ο Covid-19 βύθισε σε ναδίρ 22 ετών τα επιχειρηματικά deals

Πάγωσαν, «πέθαναν» ή βρίσκονται σε στάδιο επαναδιαπραγμάτευσης. Επιχειρηματικά deals αξίας 87 δισ. δολαρίων έχουν πέσει θύμα του νέου κορωνοϊού και των δριμύτατων οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Οι επιπτώσεις στις εξαγορές και συγχωνεύσεις είναι εμφανείς σε πολλούς κλάδους, από εκείνους των ταξιδιών και του λιανεμπορίου έως το real estate και τη ενέργεια και από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο έως εκείνον της τεχνολογίας. Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg σε όρους δολαρίων η αξία των συμφωνιών έχει κάνει βουτιά άνω του 70% στις ΗΠΑ και περίπου 55% παγκοσμίως το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Το αδύναμο περιβάλλον- deals ύψους 199 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, που είναι το χειρότερο από το 1998 τουλάχιστον- αντανακλά το πώς οι διοικήσεις των επιχειρήσεων αναθεωρούν ή και εγκαταλείπουν πλήφως φιλόδοξα σχέδια καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν μία πολύ διαφορετική πραγματικότητα. Μόνο τον Ιούνιο είχαμε τάση ανάκαμψης, σε σχέση όμως με τα πολύ χαμηλά επίπεδα του Μαΐου.

Σε περισσότερες από 10 συμφωνίες αθροιστικής αξίας 20 δισ. δολαρίων έχουν πέσει τίτλοι τέλους ύστερα από κοινή απόφαση αγοραστή και πωλητή. Η συγχώνευση των Woodward και Hexcel ήταν το μεγαλύτερο deal έως σήμερα που ακυρώθηκε. Θα είχε δημιουργήσει έναν νέο κολοσσό στον τομέα της αεροναυπηγικής και του αμυντικού εξοπλισμού.

Η Ally Financial επίσης έδωσε τέλος στα σχέδιά της να εξαγοράσει την CardWorks έναντι 2,65 δισ. δολαρίων επικαλούμενη τις «άνευ προηγουμένου οικονομικές συνθήκες και συνθήκες στην αγορά που προκαλεί ο Covid-19 παγκοσμίως». Οι Texas Capital Bancshares και Independent Bank Group συμφώνησαν επίης να εγκαταλείψουν την αξίας 3,1 δισ. δολ. συγχώνευσή τους.

Επιπλέον τουλάχιστον 15 συμφωνίες αξίας άνω των 20 δισ. δολαρίων βρίσκονται σε επαναδιαπραγμάτευση, ενώ πολύ περισσότερες μπαίνουν στον πάγο με την ελπίδα ότι ίσως υλοποιηθούν αργότερα.

 

Πηγή: Bloomberg

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text