Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Medicon Hellas: Σχεδιάζει επέκταση στα μοριακά αντιδραστήρια

Medicon Hellas: Σχεδιάζει επέκταση στα μοριακά αντιδραστήρια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Medicon Hellas: Σχεδιάζει επέκταση στα μοριακά αντιδραστήρια

Υποχώρηση σημείωσε κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο ο κύκλος εργασιών της Medicon Hellas λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, με τη διοίκησή της να ευελπιστεί -από τη στιγμή που δεν προκύψει κάποιος άλλος έκτακτος παράγοντας- ότι μέρος αυτών των απωλειών θα ανακτηθεί κατά το δεύτερο μισό του 2020.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανάφερε ο ιδρυτής της εισηγμένης Σπύρος Δημοτσάντος στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων:

• Οι εξαγωγές της Medicon Hellas που είχαν σημειώσει άνοδο κατά το 2019 δεν έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από την πανδημία και εκτιμάται ότι στο σύνολο της χρονιάς δεν θα προκύψουν μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με τις επιδόσεις του 2019. Πάντως, λόγω της πανδημίας, κάποιες επεκτατικές κινήσεις που προγραμματίζονταν για φέτος, φαίνεται πως θα αναβληθούν για το 2021.

• O κύκλος εργασιών των διαγνωστικών κέντρων MegaLab μειώθηκε κατακόρυφα κατά το δίμηνο των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο στη συνέχεια η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, πλην όμως δεν αναμένεται να καλυφθούν στο σύνολό τους μέσα στο 2020 τα χαμένα έσοδα της προαναφερθείσας περιόδου. Ο στόχος της εισηγμένης για περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου των διαγνωστικών κέντρων παραμένει, ωστόσο η όλη κατάσταση έχει φρενάρει την ταχύτητα επέκτασης. Πάντως, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο περιορισμένης επέκτασης του δικτύου μέσα στο 2020.

• Σε ότι αφορά τον κύκλο εργασιών από τις παραγγελίες προς τα κρατικά νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές, παρουσιάζουν μονοψήφιο ποσοστό πτώσης κατά το πρώτο εξάμηνο και εκτιμάται ότι θα κλείσει σε χαμηλότερα επίπεδα στο σύνολο του έτους σε σχέση με το 2019.

Επιπρόσθετα, ο κ. Δημοτσάντος αναφέρθηκε στο στόχο της Medicon Hellas να επεκταθεί και σε νέους τομείς, με πρώτο αυτόν της παραγωγής μοριακών αντιδραστηρίων. Πρόκειται για αντιδραστήρια μοριακού ελέγχου, με πρώτο μέλημα της εισηγμένης να είναι η εστίαση στα αναπνευστικά νοσήματα. Ήδη, η εισηγμένη έχει αρχίσει τις παραγγελίες εξοπλισμού, με στόχο να μπορεί να παράγει και να διαθέτει τα σχετικά προϊόντα μέσα στο 2021, ή έστω το 2022.

Το 2019 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Medicon Hellas διαμορφώθηκε στα 13,44 εκατ. ευρώ (έναντι 13,77 εκατ. το 2018), το EBITDA στα 2,28 εκατ. (έναντι 2,87 εκατ.) και τα καθαρά κέρδη στα 775 χιλ. (τμήμα των οποίων είναι μη επαναλαμβανόμενο) έναντι 1,83 εκατ. ευρώ.

 

Στέφανος Kοτζαμάνης

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text