Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Οι στόχοι της Τεχνικής Ολυμπιακής μετά την πώληση του Πόρτο Καρράς και το μυθικό κέρδος της Fortress 9 εκατ σε 8 μήνες

Οι στόχοι της Τεχνικής Ολυμπιακής μετά την πώληση του Πόρτο Καρράς και το μυθικό κέρδος της Fortress 9 εκατ σε 8 μήνες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι στόχοι της Τεχνικής Ολυμπιακής μετά την πώληση του Πόρτο Καρράς και το μυθικό κέρδος της Fortress 9 εκατ σε 8 μήνες

Επέκταση σε πράσινη ανάπτυξη, real estate, τουρισμό, ναυτιλία ή ακόμα και κατασκευαστικά έργα εξετάζει η διοίκηση

Στην αναδιάταξη κονδυλίων του ισολογισμού του 2019 λόγω της πώλησης του Πόρτο Καρράς αλλά και στην αναμόρφωση του ισολογισμού χρήσης 2018 προχώρησε η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Ωστόσο, παρά τις αρκετές λεπτομέρειες για όσα μεσολάβησαν στο διάστημα μέχρι την πώληση αλλά και στη συμφωνία που υπήρξε, δεν είναι ξεκάθαρο πιο θα είναι το καθαρό ταμείο της εταιρείας.

Ενδιαφέρον έχει πάντως το δάνειο που έλαβε από τη Fortress στις 12/8/19 ύψους 45 εκατ. ευρώ και αποπλήρωσε στις 15/4/20 δηλαδή 8 μήνες αργότερα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη λογιστική κατάσταση ο αγοραστής (εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη) κατέβαλε στη Fortress το ποσό των 53,994 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή σε 8 μήνες η Fortress είχε όφελος 9 εκατ. ευρώ ή απόδοση 20%.

Μετά την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος η στρατηγική του ομίλου για το επόμενο διάστημα έχει πρωτίστως τους παρακάτω στόχους:

• Την επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου και εντός και εκτός Ελλάδος στον τουρισμό, στην «πράσινη» ενέργεια και στο Real Estate – Investment and / or Development. Ο Όμιλος στοχεύει στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που διαθέτει σε συνδυασμό με τη τρέχουσα σημαντική ρευστότητα του, επιδιώκοντας την εξεύρεση και εκμετάλλευση επενδυτικών και αναπτυξιακών ευκαιριών στους προαναφερθέντες τομείς.

• Την αξιολόγηση και συμμετοχή κατά περίπτωση σε επενδυτικά σχέδια στον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας.

• Την συνέχιση και ολοκλήρωση του δημοσίου έργου στην Ρουμανία που έχει αναλάβει και εκτελεί.

Επιπρόσθετα την αξιολόγηση και συμμετοχή κατά περίπτωση σε συγχρηματοδοτούμενα κατασκευαστικά έργα (concession projects or PPP projects).

• Την μείωση του διοικητικού κόστους, με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων. επιδιώκοντας την εξεύρεση και εκμετάλλευση επενδυτικών και αναπτυξιακών ευκαιριών στους προαναφερθέντες τομείς.

• Την αξιολόγηση και συμμετοχή κατά περίπτωση σε επενδυτικά σχέδια στον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας.

• Την συνέχιση και ολοκλήρωση του δημοσίου έργου στην Ρουμανία που έχει αναλάβει και εκτελεί. Επιπρόσθετα την αξιολόγηση και συμμετοχή κατά περίπτωση σε συγχρηματοδοτούμενα κατασκευαστικά έργα (concession projects or PPP projects).

• Την μείωση του διοικητικού κόστους, με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό το συγκρότημα έχει καταταχθεί στα μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία προοριζόμενα για πώληση ύψους 307,1 εκατ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια μειώθηκαν στα 173,7 εκατ. ευρώ από 265,8 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 37,3 εκατ. ευρώ από 192,5 εκατ. ευρώ

Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 1,02 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος είχε σχεδόν μηδενικές πωλήσεις και ζημία από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 16,2 εκατ. ευρώ και συνολικά μετά και τις διακοπείσες 52,1 εκατ. ευρώ.

Οι ζημιές ωστόσο από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αποδιδόμενες στους μετόχους της μητρικής ήταν στα 14,7 εκατ. ευρώ.

 

Γιώργος Κατικάς

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text