Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O ΓΔ ανακτά σήμερα (Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020), το ψυχολογικό επίπεδο των 650 μονάδων

O ΓΔ ανακτά σήμερα (Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020), το ψυχολογικό επίπεδο των 650 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 


 

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +1,66% (στις 652 μονάδες, στις 2.50 μμ) , με μικρό τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανάλογες θετικές εξελίξεις στην Ευρώπη, διασπά ανοδικά την γραμμή του Εκθετικού Κινητού Μέσου 30 ημερών (ΕΚΜΟ30) μαζί με το ψυχολογικό στρογγυλό επίπεδο των 650 μονάδων αρνούμενος να συνεχίσει την διόρθωση (σχεδόν -6%) του Ιουνίου.

 

Η σημερινή μας ανακούφιση θα μεταβληθεί σε ενθουσιασμό αν ο ΓΔ μπορέσει και διασπάσει ανοδικά την σημαντική τριπλή κορυφή των 684-676 μονάδων, οπότε και εμείς θα προχωρήσουμε σε επαναγορές των μετοχών που πουλήσαμε την περασμένη εβδομάδα.

 

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά τα 5/6 με μετοχές και 1/6 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 6/7 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/7 ενώ 6 μετοχές, οι ΑΒΑΞ, ΣΑΡ, ΟΛΘ, ΕΤΕ, ΓΕΚΤ και ΜΙΓ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -1,50%.

 

Το κυριότερο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίαση είναι οι ισχυρές ανοδικές αντιδράσεις (άνω του +1,50%) μετοχών που είχαν υποχωρήσει «υπερβολικά», (χειρότερα του -10%}, από το υψηλό αρχών Ιουνίου όπως οι, ΣΑΡ, ΜΙΓ, ΣΕΝΕΡ, ΟΤΟΕΛ, ΟΠΑΠ, ΜΟΗ ΑΡΑΙΓ κλπ

 

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε τον ΟΛΘ που διασπά ανοδικά τον στροφέα του – υψηλό τριμήνου με μεγάλη άνοδο σχεδόν +5% και μεγάλο όγκο σχεδόν 5.000 τεμάχια ή τζίρο σχεδόν 100.000 ευρώ μέχρις στιγμής.

 

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνουν σήμερα ο αναφερθείς ΟΛΘ και τα ΠΛΑΘ. Αντίστροφα σήματα πωλήσεων δεν δίνει καμία μετοχή.

 

Τείνουν να δώσουν σαν τα παραπάνω σήματα αγορών οι, ΛΑΜΔΑ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ και ΒΙΟ.

 

Τέλος, καμία μετοχή, εκτός του δευτερεύοντα ΟΛΘ, δεν διακινεί σήμερα μεγάλους όγκους, μειώνοντας κάπως την σημασία της ανάκτησης των 650 μονάδων.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text