Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Δεκαέξι τράπεζες ανακοινώνουν για το 2022 ένα νέο, ενοποιημένο σύστημα πληρωμών στην Ευρώπη

Δεκαέξι τράπεζες ανακοινώνουν για το 2022 ένα νέο, ενοποιημένο σύστημα πληρωμών στην Ευρώπη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δεκαέξι τράπεζες ανακοινώνουν για το 2022 ένα νέο, ενοποιημένο σύστημα πληρωμών στην Ευρώπη

Δεκαέξι ευρωπαϊκές τράπεζες ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη έως το 2022 μιας νέας, ενοποιημένης, πανευρωπαϊκής λύσης για πληρωμές, που θα βασίζεται στην τεχνολογία των στιγμιαίων συναλλαγών, με στόχο κυρίως να προσφέρουν μια εναλλακτική στους κολοσσούς του κλάδου όπως η Visa και η Mastercard.

«Σήμερα μια ομάδα 16 μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών από πέντε χώρες (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία και Ολλανδία) ανοίγουν τον δρόμο στη μελλοντική έναρξη του EPI, της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για τις πληρωμές», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι τράπεζες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα έξι κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γαλλίας.

Στόχος τους; «Η δημιουργία μιας ενοποιημένης, πανευρωπαϊκής λύσης πληρωμών που θα βασίζεται στις στιγμιαίες πληρωμές... προσφέροντας μια τραπεζική κάρτα στους καταναλωτές και τους εμπόρους σε όλη την Ευρώπη, ένα ψηφιακό πορτοφόλι και λύσεις» διαπροσωπικών πληρωμών (P2P) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού στην Ευρώπη, ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Με αυτόν τον τρόπο, «η λύση έχει στόχο να αποτελέσει ένα νέο πρότυπο πληρωμών για τους Ευρωπαίους καταναλωτές και εμπόρους για όλους τους τύπους συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων αυτών στα καταστήματα, στο Διαδίκτυο, για τις αναλήψεις χρημάτων και τις P2P (διαπροσωπικές πληρωμές) επιπρόσθετα των λύσεων των διεθνών συστημάτων πληρωμής», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι τράπεζες.

«Η μεγάλη καινοτομία θα είναι να δίνεται η δυνατότητα πληρωμής κάποιου οπουδήποτε στην Ευρώπη, επτά ημέρες την εβδομάδα, στιγμιαία, για παράδειγμα με τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του δικαιούχου», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τιερί Λαμπόρντ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ομίλου BNP Paribas.

Με εκτιμώμενο κόστος πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αυτό το νέο σύστημα θέτει υψηλούς στόχους: τουλάχιστον στο 60% των ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ευρώπη μακροπρόθεσμα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text