Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Αναλυτές αναμένουν αύξηση-ρεκόρ των μισθωτών θέσεων εργασίας τον Ιούνιο

ΗΠΑ: Αναλυτές αναμένουν αύξηση-ρεκόρ των μισθωτών θέσεων εργασίας τον Ιούνιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΗΠΑ: Αναλυτές αναμένουν αύξηση-ρεκόρ των μισθωτών θέσεων εργασίας τον Ιούνιο

Η αμερικανική οικονομία πιθανόν δημιούργησε αριθμό-ρεκόρ θέσεων εργασίας τον Ιούνιο καθώς περισσότερα εστιατόρια και μπαρ άρχισαν να λειτουργούν και πάλι, κάτι που θα προσφέρει περαιτέρω ενδείξεις ότι η ύφεση της COVID-19 πιθανόν τελείωσε, αν και η αύξηση στα κρούσματα του κορονοϊού απειλεί την ανάκαμψη.

Η έκθεση που αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα το υπουργείο Εργασίας θα έρθει να προστεθεί στα στοιχεία που αποτυπώνουν σημαντική ανάκαμψη της δραστηριότητας.

Ωστόσο, η επανέναρξη λειτουργίας επιχειρήσεων μετά το κλείσιμό τους στα μέσα Μαρτίου προκάλεσε κύμα κρουσμάτων του κορονοϊού σε μεγάλα τμήματα της χώρας, όπως στην Καλιφόρνια, στη Φλόριντα και το Τέξας.

Αρκετές πολιτείες επιβραδύνουν ή αναστέλλουν την επανέναρξη λειτουργίας επιχειρήσεων από τα τέλη Ιουνίου και έστειλαν κάποιους εργαζομένους και πάλι σπίτι τους. Ο αντίκτυπος αυτών των αποφάσεων δεν θα αποτυπωθεί στα στοιχεία για την απασχόληση, ενώ οι κρατικές επιχειρήσεις διενήργησαν την σχετική τους έρευνα στις επιχειρήσεις στο μέσον του μήνα.

Σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, ο αριθμός των μισθωτών θέσεων εργασίας εκτός του αγροτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 3 εκατ. τον Ιούνιο, το οποίο θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αύξηση από τότε που η κυβέρνηση άρχισε να συγκεντρώνει τα σχετικά στοιχεία το 1939. Ο αριθμός των μισθωτών θέσεων εργασίας ανέκαμψε κατά 2,5 εκατ. τον Μάιο αφού κατέγραψε βουτιά-ρεκόρ κατά 20,687 εκατ. τον Απρίλιο.

Το ποσοστό της ανεργίας προβλέπεται να μειωθεί στο 12,3% από το 13,3% τον Μάιο.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text