Αρχική | Οικονομία | Πληρότητα κάτω από 30% στα ξενοδοχεία

Πληρότητα κάτω από 30% στα ξενοδοχεία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πληρότητα κάτω από 30% στα ξενοδοχεία

Σε επίπεδα που θυμίζουν… Μάιο κυμαίνονται οι πληρότητες για τον Ιούλιο στα περισσότερα εποχικά ξενοδοχεία της χώρας που έχουν ανοίξει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιο, γεγονός που σημαίνει ότι οι πληρότητες δεν ξεπερνούν το 30%, με τον μέσο όρο να κυμαίνεται στο 20%.

Περίπου τα μισά από τα περίπου 10.000 ξενοδοχεία της χώρας έχουν λάβει βεβαιώσεις υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ωστόσο οι πτήσεις αρχίζουν να πυκνώνουν, καθώς αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν συνεχώς και νέα δρομολόγια προς τη χώρα μας, όπως π.χ. η πολωνική LOT.

Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να «ανοίξουν» νωρίτερα από τα μέσα Ιουλίου τα σύνορα για τους Βρετανούς και Σουηδούς τουρίστες, δυο «φυλές» που προσφέρουν πολλά στον ελληνικό τουρισμό. Οι Βρετανοί είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη κατηγορία τουριστών (3,5 εκατ.) μετά τους Γερμανούς, ενώ οι Σουηδοί (περίπου 700.000 πέρυσι) δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση για ορισμένους προορισμούς, όπως είναι η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και η μέχρι τώρα απουσία τους είναι ιδιαίτερα εμφανής στις πληρότητες στα ξενοδοχεία σε αυτές τις περιοχές.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text