Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Goldman Sachs: Πρόβλεψη για ύφεση 4,6% στην οικονομία των ΗΠΑ το 2020

Goldman Sachs: Πρόβλεψη για ύφεση 4,6% στην οικονομία των ΗΠΑ το 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Goldman Sachs: Πρόβλεψη για ύφεση 4,6% στην οικονομία των ΗΠΑ το 2020

Επανεκτίμησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την πορεία της αμερικανική οικονομίας για το τρέχον τρίμηνο η Goldman Sachs. Πάντως όπως αναφέρει το Bloomberg, αναμένει βελτίωση της εικόνας από τον Σεπτέμβριο, καθώς θα έχουν αποδώσει τα περιοριστικά μέτρα που επανέφεραν αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, παρά το γεγονός ότι οι καταναλωτικές δαπάνες είναι πιθανό να εμφανιστούν μειωμένες αυτό τον μήνα καθώς και τον επόμενο, οικονομολόγοι με επικεφαλής τον Jan Hatzius ανέφεραν ότι άλλες οικονομίες έχουν αποδείξει ότι είναι δυνατόν να πάρει μπρος ξανά η δραστηριότητα ενώ οι αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως η χρήση μάσκας, θα βοηθήσουν επίσης.

"Ένας συνδυασμός επιβολής αυστηρότερων μέτρων από πλευράς των πολιτειών και εθελοντικής κοινωνικής αποστασιοποίησης, ήδη έχουν έναν αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα”, ανέφερε έκθεση των οικονομολόγων της Goldman Sachs που δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

Στην ίδια έκθεση γίνεται λόγος για προσδοκία ανάπτυξης 25% στο τρίτο τρίμηνο, με την πρόβλεψη να είναι χαμηλότερη από το 33% που είχε υπολογιστεί νωρίτερα. Αν η προσδοκία επαληθευτεί, τότε η αμερικανική οικονομία στο σύνολο του έτους θα βιώσει ύφεση 4,6%, με την ύφεση να είναι χειρότερη από το 4,2% που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Πάντως οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs αναμένουν ανάπτυξη της τάξης του 5,8% για το 2021. Όσο για την ανεργία στις ΗΠΑ η πρόβλεψη τους είναι να φτάσει στο 9% στα τέλη της χρονιάς, με τον αριθμό να είναι βελτιωμένος με το 9,5% που είχε προβλεφθεί αρχικά.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text