Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Ισχυρή ανάκαμψη του κλάδου των υπηρεσιών τον Ιούνιο

ΗΠΑ: Ισχυρή ανάκαμψη του κλάδου των υπηρεσιών τον Ιούνιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνέχισε να συρρικνώνεται τον Ιούνιο η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, αν και ο βαθμός της υποχώρησης επιβράδυνε σημαντικά σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI της IHS  Markit διαμορφώθηκε στις 47,9 μονάδες στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, σημαντικά ενισχυμένος από τον Μάιο όταν ήταν στις 37,5 μονάδες και πάνω από την προκαταρκτική μέτρηση στις 46,7 μονάδες.

Η ανάκαμψη της δραστηριότητας ήρθε καθώς πολλές επιχειρήσεις ξεκίνησαν και πάλι να προσφέρουν υπηρεσίες, μετά το κλείδωμα των προηγούμενων εβδομάδων, και οι καταναλωτές επέστρεψαν έστω και σταδιακά στην αγορά.

Ακόμα πιο ενθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία της έρευνας του Institute of Supply Management που έδειξαν επιστροφή του κλάδου σε ρυθμούς ανάπτυξης τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI του ISM εκτινάχθηκε στις 57,1 μονάδες τον Ιούνιο από τη μέτρηση του Μαϊου στις 45,4 μονάδες, ξεπερνώντας με ευκολία το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη άνοδος στην ιστορία του δείκτη που ξεκινά το 1997. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 50,1 μονάδες.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text