Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με την σημερινή (Τρίτης, 7.7.2020) μεγάλη πτώση τείνει να επανέλθει σε πλήρη καθοδική τάση

Ο ΓΔ με την σημερινή (Τρίτης, 7.7.2020) μεγάλη πτώση τείνει να επανέλθει σε πλήρη καθοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν είναι καθόλου ευχάριστη η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη πτώση -1,90% (στις 643 μονάδες, στις 4.10 μμ)και με μικρούς όγκους (37 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) τείνει να διασπάσει καθοδικά το Χαμηλό Κλείσιμο 30 ημερών των 635 μονάδων ευθυγραμμίζοντας σε καθοδική κατεύθυνση όλες τις τάσεις, την βραχυχρόνια (που δείχνει ο Macd), την μεσοχρόνια (που δείχνει ο κανόνας 4 εβδομάδων) και την μακροχρόνια (που δείχνει ο ΑΚΜΟ200). Αυτή τη συμφωνία μεταξύ χρονικών τάσεων θα σημάνει αύξηση των πιθανοτήτων ενίσχυσης της κύριας καθοδικής τάσης από τις 650 προς τις 600 μονάδες του ΓΔ.

Σαν αιτίες της σημερινής πτώσης θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε την εμφάνιση σε πολλές χώρες δεύτερου κύματος κρουσμάτων κορονοιού και δεύτερον, την πολύ χαμηλή καταναλωτική εμπιστοσύνη (ροπή προς δαπάνες) που δείχνει λόγω ανασφάλειας ο Ελληνας ενώ παράλληλα η τουριστική βιομηχανία δείχνει καθαρότερα το σοβαρό πρόβλημά της.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω του κυλιόμενου πυθμένα – χαμηλού 6 εβδομάδων των 635 μονάδων, (-3% , λίγο δύσκολο για σήμερα) το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 85% σε 70% πουλώντας το 20% όλων των μετοχών του. Δεν θα προχωρήσουμε σε πολύ βαριές πωλήσεις διότι η αντίστοιχη διόρθωση των ξένων δεικτών δεν είναι τόσο βαθιά όσο του ελληνικού ΓΔ.

Μετοχές

Μόνον 5 από τις 50 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε φέρουν αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο ενώ από τις με αρνητικό πρόσημο, οι 12, ΙΑΤΡ, ΕΤΕ, ΜΟΗ, ΒΙΟΣΚ, ΕΛΧΑ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΟΤΕ, ΚΟΥΕΣ και ΕΛΛΑΚΤ, χάνουν περισσότερο του -3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών η πωλήσεων με ανοδικές ή αντίστοιχα καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή αντίστοιχα πωλήσεων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΛΑΜΔΑ, ΕΥΑΠΣ και ΔΕΗ, ενώ τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι, ΕΛΛ, ΟΤΟΕΛ, ΚΟΥΕΣ, ΜΙΓ, ΠΛΑΙΣ, ΙΑΤΡ, ΕΛΧΑ, ΣΑΡ και ΜΟΗ.

Νέα υψηλά τριμήνου δεν σημειώνει σήμερα καμία μετοχή ενώ νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος σημειώνουν οι, ΦΡΙΓΟ και ΕΧΑΕ.

Οι παραπάνω ενδείξεις πλάτους αγοράς δείχνουν επικράτηση της καθοδικής τάσης.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text