Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Epsilon Net: Ξεκινά η ΑΜΚ για την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του ΧΑ

Epsilon Net: Ξεκινά η ΑΜΚ για την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του ΧΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Epsilon Net: Ξεκινά η ΑΜΚ για την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του ΧΑ

Του Κώστα Κετσιετζή

Με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, ξεκινά σήμερα η Δημόσια Προσφορά μετοχών της Epsilon Net για την μετάταξή της από την Εναλλακτική Αγορά στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τη Δημόσια Προσφορά σε περίπτωση πλήρους κάλυψης θα είναι τουλάχιστον 5,8 εκατ. ευρώ (μετά την αφαίρεση των σχετικών δαπανών, ύψους περίπου 423.000 ευρώ) και θα διατεθούν για νέες επενδύσεις σε εταιρείες πληροφορικής και τεχνολογίας στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό, ανάπτυξη νέων προϊόντων λογισμικού για Κάθετες Αγορές για την Ελλάδα ή και το εξωτερικό και για συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις πληροφορικής.

Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ιωάννης Μίχος στόχος είναι να υλοποιηθούν επενδύσεις της τάξης των 15 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία. Περίπου τα μισά απ’ αυτά θα αξιοποιηθούν για εξαγορές και συμμετοχές σε άλλες εταιρείες πληροφορικής με στόχο την εξεύρεση συνεργατών για την επέκταση στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο, το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων από την Αύξηση θα διατεθεί εντός 24 μηνών. Σε περίπτωση που τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια προοριζόμενα δεν επαρκούν για τις προοριζόμενες χρήσεις, αυτές θα χρηματοδοτηθούν από υφιστάμενες γραμμές χρηματοδότησης ή και από νέο τραπεζικό δανεισμό.

Μέχρι τη διάθεσή τους, τα αντληθέντα από τη Δημόσια Προσφορά κεφάλαια θα τοποθετηθούν σε καταθετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και λοιπές βραχυπρόθεσμες επενδύσεις χαμηλού κινδύνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η EpsilonNet γίνεται η τρίτη εταιρεία που θα προχωρήσει σε δημόσια προσφορά τα τελευταία έξι χρόνια, μετά την CNL Capital (2014) και την Entersoft που ολοκλήρωσε την αντίστοιχη διαδικασία πριν από λίγους μήνες.

Τα στοιχεία της έκδοσης

Στόχος της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου είναι η έκδοση έως 2.224.560 νέων μετοχών με εύρος τιμής 2,35 έως 2,70 ευρώ. Το 70% της έκδοσης θα κατευθυνθεί σε ειδικούς  επενδυτές και το 30% σε ιδιώτες επενδυτές.

Η Τιμή Διάθεσης θα καθορισθεί με βάση τις προσφορές που θα υποβάλλουν οι Ειδικοί Επενδυτές στο Βιβλίο Προσφορών το οποίο θα κλείσει την Παρασκευή 10 Ιουλίου.

Σήμερα το 84,787% των μετοχών βρίσκεται υπό τον έλεγχο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Μίχου, ενώ μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς η διασπορά αναμένεται να ανέλθει στο 25,82%.

Σημειώνεται ότι και οι νέες μετοχές θα δικαιούνται μέρισμα για τη χρήση του 2019, αν αποφασιστεί η διανομή του από τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text