Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | ΤΧΣ: Προσυπέγραψε τις «Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής» των Ηνωμένων Εθνών

ΤΧΣ: Προσυπέγραψε τις «Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής» των Ηνωμένων Εθνών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΤΧΣ: Προσυπέγραψε τις «Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής» των Ηνωμένων Εθνών

Τις 6 «Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής» της Χρηματοδοτικής Πρωτοβουλίας του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, που διαμορφώνουν το πλαίσιο για μία τραπεζική λειτουργία που υποστηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη προσυπέγραψε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Το ΤΧΣ, στρατηγικός μέτοχος των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, προσυπέγραψε τις Αρχές και συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους 170+ φορείς που τις έχουν συνυπογράψει μέχρι σήμερα. Tο Ταμείο, υιοθετώντας τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής, επιβεβαιώνει έμπρακτα την ενεργή στήριξή του προς τις ελληνικές Συστημικές Τράπεζες για την εφαρμογή των εν λόγω Αρχών.

Οι Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών αποσκοπούν στην εναρμόνιση των επιχειρηματικών αποφάσεων των τραπεζών με τους στόχους και τις ανάγκες της κοινωνίας. Οι έξι Αρχές παρέχουν το πλαίσιο για ένα κοινωνικά υπεύθυνο τραπεζικό σύστημα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη θετική συνεισφορά του τραπεζικού συστήματος προς το κοινωνικό σύνολο. Οι Αρχές προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη διαφάνεια αναφορικά με τον τρόπο που τα προϊόντα και οι υπηρεσίες των τραπεζών δημιουργούν αξία για τους πελάτες, τους επενδυτές, καθώς και την ευρύτερη κοινωνία, και ταυτόχρονα έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

 

naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text