Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Mytilineos: Θέση μάχης για την «πίτα» της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης

Mytilineos: Θέση μάχης για την «πίτα» της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Mytilineos: Θέση μάχης για την «πίτα» της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης

Το πακέτο των 60 δισ. ευρώ που αναμένεται να πέσει στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο προορίζεται, με βάση και τις πολιτικές της Ε.Ε., για στοχευμένες επενδύσεις σε έργα και υποδομές βιώσιμης ανάπτυξης δεν περνά από κανέναν μεγάλο ελληνικό τεχνικό και ενεργειακό όμιλο απαρατήρητο.

Άλλωστε και οι στόχοι που έχουν τεθεί από την Κομισιόν και την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έχουν ήδη δώσει τον μπούσουλα στην αγορά για το νέα αναπτυξιακό μοντέλο της οικονομίας.

Μία από τις εταιρίες που είχε εγκαίρως προετοιμαστεί για αυτήν την νέα εποχή και μάλιστα πριν την κρίση της Covid-19 είναι η Mytilineos.

Το 2017 ολοκλήρωσε τον εταιρικό της μετασχηματισμό απορροφώντας, τότε, και την ιστορική ΜΕΤΚΑ, ενώ αργότερα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη νέα δομή των Τομέων Επιχειρηματικής Δραστηριότητας, δημιουργώντας εκείνον της Ανάπτυξης Ανανεώσιμων και Αποθηκευτικών Έργων Ενέργειας.

Παράλληλα, έδωσε κι άλλα δείγματα στροφής των δραστηριοτήτων της σε αγορές και υπηρεσίες. Όπως στις αρχές του 2019 με τη στρατηγική της συμμετοχή στο 60% της Zeologic, της νεοφυούς εταιρίας που ειδικεύεται με βάση τη γεωχημική διεργασία στην επεξεργασία υγρών και στερεών αποβλήτων. Επίσης στις αρχές της χρονιάς ανέλαβε με τη θυγατρική της ΕΛΕΜΚΑ το έργο του οδοφωτισμού του δήμου Βόλου με αντικείμενο την ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση.

Η Mytilineos περνά στην επόμενη φάση και θέτει τις βάσεις για τη διεκδίκηση έργων της «πράσινης» οικονομίας καθώς και της βιώσιμης ανάπτυξης. Εκείνων δηλαδή που δημιουργούν πρόσθετες αξίες στην οικονομία και τους μετόχους της εισηγμένης.

Ο μετασχηματισμός του Τομέα Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Έργων EPC-ΜΕΤΚΑ σε Τομέα Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Sustainable Engineering Solutions (SES BU) σηματοδοτεί τη στροφή της Mytilineos σε νέα πεδία δραστηριότητας, που υπηρετούν άλλωστε και τον κύριο σκοπό της εισηγμένης, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Τέτοια πεδία είναι η διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, υβριδικά και off-grid ενεργειακά έργα, έργα ενεργειακής αναβάθμισης κι εκτέλεση καινοτόμων first-of-kind ενεργειακών έργων (π.χ., έργα υδρογόνου).

Εξάλλου, η Mytilineos αντιλαμβανόμενη τις διεθνείς τάσεις, προσαρμόζει την τεχνογνωσία της στις λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης και παράλληλα σχεδιάζει:

Να συνεχίσει να αξιοποιεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στην κατασκευή θερμικών μονάδων και να αναπτυχθεί περαιτέρω στο χώρο του Transmission και Distribution (μεταφορά και διανομή ενέργειας) και

Να αναπτυχθεί πολύ στοχευμένα στο χώρο των υποδομών, μέσω έργων ΣΔΙΤ και έργων που απαιτούν υψηλή τεχνογνωσία, εν όψει και των μεγάλων έργων που έχουν προαναγγελθεί στη χώρα μας στο πλαίσιο επανεκκίνησης της οικονομίας στην post Covid – 19 εποχή.

 

Χρήστος Κολώνας

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text