Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Εντείνεται σήμερα (Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020) η αδυναμία του ΓΔ που πλησιάζει τον κυλιόμενο πυθμένα-ΧΚ20 των 635 μονάδων

Εντείνεται σήμερα (Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020) η αδυναμία του ΓΔ που πλησιάζει τον κυλιόμενο πυθμένα-ΧΚ20 των 635 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αδύναμη παραμένει και σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να χάνει -0,40% (στις 638 μονάδες, στις 3.20 μμ) με μέτριο τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) πλησιάζοντας τον κυλιόμενο πυθμένα που αποτελεί Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών, τον κύριο σηματοδότη μας πωλήσεων.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία της από 20ημέρου αδυναμίας του ΧΑ, ίσως η κάτω του αναμενομένου κακή πορεία του φετινού τουρισμού και η συνεχιζόμενη διστακτικότητα των πολιτών να προχωρήσουν σε δαπάνες, επενδυτικές ή καταναλωτικές.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω του κυλιόμενου πυθμένα των 635 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 85% σε 70% πουλώντας το 20% από όλες τις μετοχές του.

Μετοχές

Θετικό πρόσημο φέρουν αυτή τη στιγμή το 40% των εμπορεύσιμων μετοχών και αρνητικό το 60% ενώ μόνον μια μετοχή, ο ΦΡΛΚ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΙΝΤΚΑ, ΕΥΑΠΣ, ΠΛΑΚΡ και ΙΝΛΟΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Τα κύρια συμβάντα της ημέρας : Όχι ιδιαίτερης βαρύτητας , ο ΟΤΕ που κόβει σήμερα μεγάλο μέρισμα (περίπου όσο το 5% της τιμής του) διανέμεται με πτώση -2,78% και τζίρο κοντά στα 10 εκατ ευρώ, ίσο με το ¼ περίπου του συνολικού τζίρου. Και δεύτερο συμβάν, η βουτιά -20% της ΙΝΛΟΤ που διασπά καθοδικά το χαμηλό τριμήνου με μικρό τζίρο, μόλις 15 χιλ ευρώ μέχρις στιγμής.

Μετοχές με καλό γράφημα δηλαδή κοντά σε αγοραστικούς στροφείς – αντιστάσεις, διακρίνουμε μόνον τις ΔΕΗ και ΠΛΑΘ.

Μετοχές με επικίνδυνο γράφημα δηλαδή κοντά σε πωλητικούς στροφείς – στηρίξεις : είναι πολύ περισσότερες , οι ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΜΟΗ, ΣΕΝΕΡ, ΟΛΥΜΠ, ΚΟΥΕΣ, ΠΛΑΙΣ, ΜΙΓ, ΑΛΜΥ, ΕΛΛ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος σημειώνουν οι, ΙΝΛΟΤ και ΙΑΤΡ.

Μεγάλον όγκο διακινεί σήμερα μόνον ο ΟΤΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text