Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | CENERGY HOLDINGS: Νέο συμβόλαιο της Hellenic Cables για θαλάσσιο αιολικό έργο στο Ηνωμένο Βασίλειο

CENERGY HOLDINGS: Νέο συμβόλαιο της Hellenic Cables για θαλάσσιο αιολικό έργο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
CENERGY HOLDINGS: Νέο συμβόλαιο της Hellenic Cables για θαλάσσιο αιολικό έργο στο Ηνωμένο Βασίλειο

 

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η θυγατρική της, Hellenic Cables, ανέλαβε την προμήθεια interarray καλωδίων 66 kV και εξαρτημάτων για το θαλάσσιο αιολικό πάρκο Seagreen.
Η Hellenic Cables, ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές υποβρύχιων καλωδιακών συστημάτων, εξασφάλισε σύμβαση από τη Seaway 7, την επιχειρηματική μονάδα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Subsea 7, για τηn προμήθεια καλωδίων inter-array 66 kV και των συναφών εξαρτημάτων στο θαλάσσιο αιολικό πάρκο Seagreen. Το θαλάσσιο αιολικό πάρκο Seagreen είναι ένα έργο ισχύος 1.075 MW, που βρίσκεται 27 χλμ. από την ακτή Angus στο Firth of Forth στα ανοικτά της Σκωτίας. Θα αναπτυχθεί και θα λειτουργήσει από την Seagreen Wind Energy Limited και όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, θα είναι το μεγαλύτερο αιολικό έργο στην Σκωτία και εκτιμάται ότι θα παρέχει καθαρή ενέργεια σε περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά. Η SSE Renewables πρόσφατα ανακοίνωσε την τελική επενδυτική απόφαση (FID) για την πρώτη φάση του Seagreen, ταυτόχρονα με την συμφωνία πώλησης μεριδίου 51 % του Seagreen 1 στην πετρελαϊκή εταιρία Total SA. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Hellenic Cables αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την παραγωγή, τις δοκιμές και την προμήθεια περίπου 320 χλμ. inter-array καλωδίων 66 kV με μόνωση XLPE καθώς και την προμήθεια των σχετικών εξαρτημάτων. Τα καλώδια θα παραχθούν στην καθετοποιημένη και υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της εταιρείας στην Κόρινθο. Η παράδοση προγραμματίζεται έως τις αρχές του 2022. H Seagreen Wind Energy Limited ανέθεσε στη Seaway 7 τη σύμβαση για τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και εγκατάσταση (EPCI) των θεμελίων και των inter-array καλωδίων του θαλάσσιου αιολικού πάρκου Seagreen 1.
Σχετικά με την Seaway 7 Η Seaway 7, επιχειρηματική μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Subsea 7, είναι ένας ικανός και έμπειρος συνεργάτης για την εκτέλεση έργων θαλάσσιων αιολικών πάρκων, καθώς και ένας προμηθευτής εξειδικευμένων υπηρεσιών ανύψωσης και εγκατάστασης καλωδίων.
Σχετικά με την Subsea 7 Η Subsea 7, ως ένας παγκόσμιος ηγέτης στην παράδοση θαλάσσιων έργων και υπηρεσιών στην εξελισσόμενη βιομηχανία ενέργειας, δημιουργεί βιώσιμη αξία όντας προτιμητέος συνεργάτης της βιομηχανίας για την παράδοση αποτελεσματικών υποθαλάσσιων λύσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.subsea7.com. Σχετικά με την Cenergy Holdings Η Cenergy Holdings είναι βελγική εταιρεία συμμετοχών (holding), εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η Εταιρεία εστιάζει στη μακροπρόθεσμη δημιουργία προστιθέμενης αξίας μέσω θυγατρικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε δυναμικές και αναπτυσσόμενες αγορές, όπως αυτές της μεταφοράς ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών, καθώς και των τηλεπικοινωνιών. Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από τη Σωληνουργεία Κορίνθου και την Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables), πρωτοπόρες εταιρείες στους δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους τους. Η Σωληνουργεία Κορίνθου, είναι ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς σωλήνων χάλυβα διεθνώς, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε έργα ενέργειας και ειδικότερα για τη μεταφορά υγρών και αερίων καυσίμων και ένας σημαντικός προμηθευτής του κλάδου κατασκευών για κοίλες δοκούς χάλυβα. Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη. Κατασκευάζει καλώδια ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, καθώς και υποβρύχια καλώδια για τους κλάδους που προαναφέρθηκαν. Για περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρεία, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cenergyholdings.com.
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text