ΕΛΓΕΚΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΛΓΕΚΑ

Η διατήρηση του περιθωρίου κέρδους στα ικανοποιητικά επίπεδα των δύο τελευταίων ετών, η αύξηση των πωλήσεων και -κυρίως- η αναδιάρθρωση του δανεισμού, υπήρξαν τα κυριότερα χρηματοοικονομικά γεγονότα για την εταιρία κατά το 2019. Παράλληλα, η εταιρία ενίσχυσε τους βασικούς πυρήνες δραστηριότητάς της, που είναι τα  τα 3PL logistics στην Ελλάδα, μέσω της θυγατρικής της “ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ” (πραγματοποίησε α.μ.κ. ύψους 6,4 εκατ. ευρώ κατά το Φεβρουάριο του 2019), εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική για την εδραίωση του στρατηγικού της ρόλου στον κλάδο των logistics της χώρας. Τον Ιούλιο του 2019, υπέγραψε συμφωνητικό πλαίσιο για την έκδοση κοινού εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου, ύψους έως € 38 εκατομμυρίων, διάρκειας 5 ετών, με την Alpha Bank. Την ίδια ημερομηνία, ομολογιακό δάνειο, ύψους € 11,6 εκατ. εξέδωσε και η “Διακίνησης”. Τα δύο αυτά ομολογιακά δάνεια εκταμιεύτηκαν στις 23/10/2019 και επιδρούν πλέον θετικά στα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, ενισχύοντας την κερδοφορία.

Όπως δηλώνει η διοίκηση, ο όμιλος δεν υπέστη  σημαντικές βραχυπρόθεσμες επιδράσεις από την πανδημία, καθώς οι βασικοί κλάδοι δραστηριοποίησής του (εμπορία καταναλωτικών αγαθών και η παροχή υπηρεσιών logistics) συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά. Όμως, είναι σαφές ότι οι εξελίξεις τελικά θα επηρεάσουν τα οικονομικά μεγέθη και ενδεχομένως θα καθυστερήσουν την προσπάθεια της εταιρίας για βελτίωση των αποτελεσμάτων της.

Ο Όμιλος, δεν έχει αποφύγει ολοκληρωτικά τους κινδύνους που δημιουργεί ο υψηλός δανεισμός. Είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων του.

Η εταιρία δε θα διανείμει μέρισμα για τα κέρδη χρήσης του 2019. Τελευταία χρονιά κατά την οποία διανεμήθηκε μέρισμα ήταν το 2007.

Δείτε τον ετήσια οικονομική έκθεση εδώ (κύρια γεγονότα σελ. 9-11, προοπτικές 11-14, οικονομικά στοιχεία 57-60), το δελτίο τύπου εδώ, τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ και την σελίδα της εταιρίας στο eurocapital.gr εδώ.

 

 

 

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text