LAMDA DEVELOPMENT

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
LAMDA DEVELOPMENT

Σταδιακή βελτίωση παρουσιάζει η επισκεψιμότητα των τριών εμπορικών κέντρων της εταιρίας, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο για το ομολογιακό δάνειο των 320 εκατ. ευρώ (εδώ). Το μεγαλύτερο χτύπημα από την πανδημία δέχεται το The Mall Athens, το οποίο την τελευταία εβδομάδα πριν τη σύνταξη του ενημερωτικού δελτίου παρουσίαζε πτώση επισκεψιμότητας κατά 47% σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα του 2019, ενώ μικρότερες είναι οι επιπτώσεις σε Mediterranean Cosmos (-28%) και σε Golden Hall (-13%). Η επισκεψιμότητα δεν είναι συγκρίσιμη όχι μόνο λόγω της πανδημίας αλλά και επειδή δεν υπήρξε ταυτόχρονη έναρξη όλων των τομέων δραστηριότητας των εμπορικών κέντρων μετά τη λήξη της καραντίνας.

Η εταιρία δείχνει να μην έχει μεταβάλει τα σχέδιά της για την εισαγωγή των Malls που ελέγχει, στο Χρηματιστήριο (μέσω της Lamda Malls) κατά το 2021. Εν τούτοις, η φετινή εξέλιξη, πέραν της κάμψης των εσόδων, δημιουργεί μία γενικότερη επιφύλαξη γι’ αυτού του είδους τα καταστήματα και αυτό θα επηρεάσει την αποτίμησή τους, αλλά και την διάθεση των επενδυτών (και δεν πρόκειται μόνο για τα χαμένα μισθώματα ή τον κίνδυνο επανάληψης μιας καραντίνας, αλλά περισσότερο πρόκειται για τις μεταβολές στις συνήθειες των καταναλωτών που πυροδότησε η εμπειρία της πανδημίας).

Εξαιτίας των μέτρων για μειωμένα κατά 40% ενοίκια, τα τιμολογημένα έσοδα από τα μισθώματα στα τρία εμπορικά κέντρα για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο του 2020 μειώθηκαν κατά 11,7 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά 54,5% σε σχέση με τα συνολικά συμβολαιοποιημένα μισθώματα των αντίστοιχων περιόδων του 2020. Η εταιρία αναφέρει ότι, “η συνολική επίπτωση στα οικονομικά αποτελέσματα και στην κερδοφορία του ομίλου για το τρέχον έτος, εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19, δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια, λόγω του γεγονότος ότι το φαινόμενο είναι ακόμη σε εξέλιξη”.

Σχετικά με το 7ετές ομολογιακό δάνειο που η εταιρία εκδίδει στην παρούσα φάση, ύψους € 320 εκατομμυρίων (δείτε το ενημερωτικό δελτίο - εδώ), τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου (ανεξόφλητου υπολοίπου 89 εκατ. ευρώ) αλλά κυρίως για την ανάπτυξη των δύο εμπορικών κέντρων στο Ελληνικό.

Τέλος, αναφορικά με το κύριο έργο της εταιρίας αυτή την περίοδο, το project του “Ελληνικού”, εκτιμούμε πως, οι “τηλεοπτικές κατεδαφίσεις” που πρόβαλε η Κυβέρνηση, μάλλον δεν ωφέλησαν την εταιρία, αφού έφεραν ξανά στην επιφάνεια τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο, στον τομέα της χρηματοδότησης και της συμμετοχής και άλλων επενδυτών.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text