Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020) την υποχώρησή του προς στα χαμηλά διμήνου του ΓΔ των 620 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020) την υποχώρησή του προς στα χαμηλά διμήνου του ΓΔ των 620 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν μας ικανοποιεί η σημερινή συμπεριφορά του ΓΔ  που άνοιξε στις 624 μονάδες (-1%), κατήλθε αμέσως στις 619 (-1,50%), μηδένισε ύστερα όλες τις απώλειες και τώρα βρίσκεται στις 627 (-0,55%) ενώ ο τζίρος είναι χαμηλός (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και η διαγραμματική θέση του ΓΔ όχι-η-καλύτερη.

Πράγματι, όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ ναι μεν διατηρεί τα ¾ του ανοιξιάτικου recovery rally +42%, όμως εδώ και 7 εβδομάδες έχει κολλήσει στο εύρος των 620-685 μονάδων κινούμενος τώρα πολύ κοντά στο κάτω όριο κινδυνεύοντας από καθίζηση προς στις 600 μονάδων ή και χαμηλότερα.

Οι φόβοι μας θα πάψουν μόνον αν ο ΓΔ αφυπνισθεί και ανακτήσει το μισό της 40ήμερης διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 650 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 73% με μετοχές και 27% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Οι επόμενες πωλήσεις θα γίνουν αν αποτύχει μια μικρή ή μεγαλύτερη ανοδική αντίδραση του ΓΔ.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το ¼ ενώ 2 μετοχές, οι των 2 μοναδικών (ΦΡΙΓΟ και ΙΝΛΟΤ) από τις 50 παρακολουθούμενες από εμας εταιρίες που βρίσκονται εδώ και καιρό με αρνητικά ίδια κεφάλαια, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Σήμερα δεν βλέπουμε κανένα μεσοπρόθεσμο τασικό σήμα αγορών σε κατ ιδίαν μετοχή ενώ βλέπουμε αντίστροφα σήματα πωλήσεων σε ΣΕΝΕΡ η οποία επανειλημμένως τις τελευταίες μέρες διασπά καθοδικά ενδοσυνεδριακά έγκυρη στήριξη αλλά που στο κλείσιμο αντιδρά ανοδικά σε τιμή πάνω από την στήριξη.

Ανάλογα σήματα πωλήσεων τείνουν να δώσουν οι, ΙΚΤΙΝ και ΚΟΥΕΣ ενώ καμία δεν τείνει να δώσει αντίστροφα σήματα αγορών.

Καμία μετοχή δεν πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ αντίθετα αρκετές μετοχές σημειώνουν νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος όπως κάνουν οι, ΕΧΑΕΙΝΛΟΤ, ΑΛΜΥ, ΠΛΑΙΣ, ΕΛΧΑ, ΣΕΝΕΡ και ΦΡΙΓΟ, υπενθυμίζοντάς μας ότι βρισκόμαστε σε καθοδική τάση, μεσομακροπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη, όπως το δείχνουν οι σχετικοί δείκτες (ΑΚΜΟ200, ΕΚΜΟ30 και Macd αντίστοιχα).

Τέλος, ο τραπεζικός δείκτης  ΔΤΡ με την σημερινή πτώση προς τις 330 μονάδες, χάνει το μισό ανοιξιάτικο ράλι (μέσων Μάρτη – τέλους Μάη) σε σύγκριση με τον ΓΔ που έχει χάσει το ¼, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι οι τράπεζες είναι η αχίλλειος πτέρνα του ΧΑ και την ελληνικής οικονομίας.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text