Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Η Ελλάδα υποδέχεται τους Βρετανούς

Η Ελλάδα υποδέχεται τους Βρετανούς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Ελλάδα υποδέχεται τους Βρετανούς

Με τις υγειονομικές αρχές της χώρας να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης και ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την αναθεώρηση της λίστας με τις «ασφαλείς» χώρες από τις οποίες δέχεται ταξιδιώτες, η Ελλάδα άνοιξε σήμερα τις πύλες των αεροδρομίων της για υποδεχθούν ξανά απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αεροπορική σύνδεση Ελλάδας- Βρετανίας, μιας υπολογίσιμης τουριστικής δύναμης για πολλές περιοχές της χώρας, έρχεται λίγες μέρες μετά την απαγόρευση πτήσεων από και προς τη Σερβία, χώρα που την τελευταία περίοδο αντιμετωπίζει έξαρση του κορωνοϊού και είναι η μία εκ των δύο βαλκανικών χωρών (η άλλη είναι το Μαυροβούνιο) που η Ε.Ε. ετοιμάζει να αφαιρέσει από τη λίστα των «ασφαλών» χωρών.

Να σημειωθεί πως για σήμερα δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις από Αγγλία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Τα αεροδρόμια της Ζακύνθου, της Ρόδου και του Ηρακλείου υποδέχονται τους πρώτους Βρετανούς στη χώρα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, για αύριο 16 Ιουλίου είναι προγραμματισμένες επτά πτήσεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Με επτά πτήσεις η Ζάκυνθος

Τους πρώτους Βρετανούς υποδέχεται η Ζάκυνθος σήμερα με συνολικά επτά αεροπλάνα να φθάνουν στο νησί.

Η πρώτη πτήση από τη Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο Ζακύνθου στις 11:30, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα πρόκειται να προσγειωθούν και τα υπόλοιπα έξι αεροπλάνα που συνολικά θα φέρουν στο νησί περίπου 900 Βρετανούς τουρίστες.

Σημειώνεται ότι στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου βρίσκεται υγειονομικό κλιμάκιο με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ για τη διενέργεια των τεστ, τα οποία και θα γίνονται δειγματοληπτικά και στοχευμένα σε επιβάτες από πτήσεις του εξωτερικού. Επίσης, λαμβάνονται και τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα τόσο από το προσωπικό του αεροδρομίου όσο και από τους τουρίστες που φθάνουν σε αυτό. Η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις ασφαλείας, η χρήση αντισηπτικού χεριών είναι μερικοί από τους βασικούς κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι τουρίστες.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των προγραμματισμένων πτήσεων από τις 18 προγραμματισμένες αφίξεις της Τετάρτης 15 Ιουλίου, οι 7 αφορούν πτήσεις από αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας και ειδικότερα από το αεροδρόμιο Εast Μidlands (Ιστ Μιντλαντς) , από το αεροδρόμιο του Βirmingham (Μπέρμινχαμ) , από το Newcastle (Νιούκαστλ) , από Leeds Braford (Λιτζ), από το Stansted (Στανστεντ), από Manchester (Μάντσεστερ) και Glasgow (Γλασκώβη).

Τέσσερις πτήσεις για τη Ρόδο

Από τα πρώτα νησιά που θα φιλοξενήσουν Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα, η Ρόδος αναμένει  μέχρι το βράδυ να αφιχθούν στο νησί τέσσερεις πτήσεις από βρετανικά αεροδρόμια, ενώ ανάλογη αναμένεται η κίνηση και για τις επόμενες ημέρες.

Από το Μπέρμιγχαμ οι πρώτοι Βρετανοί του Ηρακλείου

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με 124 επιβάτες η πρώτη πτήση από αεροδρόμιο της Αγγλίας και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται να αφιχθούν ακόμα τρεις πτήσεις, ενώ η εικόνα των πτήσεων ως προς τον αριθμό τους δεν θα αλλάξει ούτε αύριο Πέμπτη, καθώς δεν αναμένονται, με βάση το πρόγραμμα, περισσότερες από τέσσερις πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου από αεροδρόμια της Αγγλίας.

 

naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text