Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Νέα μικρή πτώση σημειώνει σήμερα (Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020) ο ΓΔ σε επίπεδα κάτω των 650 μονάδων

Νέα μικρή πτώση σημειώνει σήμερα (Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020) ο ΓΔ σε επίπεδα κάτω των 650 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Χωρίς ιδιαίτερες δυνάμεις κινείται και σήμερα η αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.45 μμ) να χάνει οριακά -0,15% (στις 635 μονάδες) με μέτριο για την εποχή τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης μικρές πτώσεις στους ευρωπαικούς δείκτες εκ των οποίων, οι των βορείων χωρών, Γερμανίας, Σουηδίας, Ολλανδίας, κινούνται πολύ κοντά στα υψηλά τετραμήνου, των δε νοτίων χωρών, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Τουρκίας, όπως και της Ελλάδας και του ΗΒ, κινούνται πιο κοντά προς το χαμηλό του 2020 παρά προς το υψηλό του ιδίου έτους.

 

Στο γράφημα ο ΓΔ διαγράφει 4 κατερχόμενες τοπικές κορυφές, Β,Ε,Η,Ρ, δείγμα καθοδικής τάσης (όπως συμφωνεί και ο ΑΚΜΟ200) που σημαίνει ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ της συνέχισης της πτώσης.

 

Θα αναθεωρήσουμε την παραπάνω εκτίμησή μας μόνον αν ο ΓΔ συνεχίζει την χθεσινή ανοδική αναστροφή και κλείσει άνω του ψυχολογικού επιπέδου των 650 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Δεν θα κάνει πράξεις το ΤΧ σήμερα.

 

Μετοχές

 

Οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή των καθοδικών ενώ 7 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΟΤΟΕΛ, ΦΡΙΓΟ, ΕΛΧΑ, ΣΕΝΕΡ, ΤΕΝΕΡΓ και ΒΙΟ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : παρά του ότι δεν διακινεί σήμερα μεγάλο όγκο, θεωρούμε την ΤΕΝΕΡΓ η οποία με μεγάλη άνοδο +4,95% διασπά ανοδικά διπλή κορυφή κλείνοντας σε νέα υψηλά έτους 2020 (η μοναδική στο ΧΑ).

 

Θα θεωρούσαμε και την ΙΝΛΟΤ σαν μετοχή της ημέρας λόγω της μεγάλης ανόδου +15,85%, αν είχε μεγάλους όγκους άνω του 1,5 εκατ τεμαχίων αντί των παρόντων 0,5 εκατ. Όσο για την ΟΤΟΕΛ δύσκολα θα την θεωρούσαμε σαν μετοχή της ημέρας διότι παρά την μεγάλη άνοδο +9,88% και μεγάλο όγκο 250 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής, η διαγραμματική της θέση είναι πολύ άσχημη, πολύ κοντά στα χαμηλά τετραετίας.

 

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα η ΤΕΝΕΡΓ, και σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης δεν δίνει καμία.

 

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα πωλήσεων οι, ΜΟΗ, ΛΑΜΔΑ και ΜΠΕΛΑ.

 

Νέο υψηλό τριμήνου σημειώνει σήμερα η ΤΕΝΕΡΓ και νέο χαμηλό ιδίου διαστήματος το ΙΑΤΡ και το ΠΛΑΙΣ.

 

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι ανοδικές ΟΤΟΕΛ και η ΣΕΝΕΡ.

 

Υπερπωλημένες μετοχές σε απόσταση μεγαλύτερη του -30% από το υψηλό Απριλίου-Μαίου (έναντι -7% του ΓΔ) : βρίσκουμε τις, ΜΙΓ, ΑΡΑΙΓ, ΠΕΙΡ και ΙΑΤΡ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text