Αρχική | Ειδήσεις | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (παρ, 17/7/2020), χωρίς επιτυχία, να ανακτήσει τις 650 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (παρ, 17/7/2020), χωρίς επιτυχία, να ανακτήσει τις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge fontΜέτριες είναι η εντυπώσεις μας για την μέχρι τούδε (4.10 μμ) σημερινή συνεδρίαση. Ναι μεν, ο ΓΔ (+0,02% , στις 637 μονάδες) αντιστέκεται έναντι της προϊούσης διόρθωσης προς τις 600 μονάδες, όμως δεν φαίνεται να’χει προς το παρόν τις δυνάμεις να επανέλθει πάνω από τον ΕΚΜΟ30 των 644 μονάδων και πάνω από το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 650 μονάδων.

Ας παραμείνουμε λοιπόν σε αναμονή έως ότου ο ΓΔ πάρει και πάλι σαφή μεσοβραχυχρόνια κατεύθυνση, ώστε να ενισχύσουμε ελαφρά τις θέσεις μας αν ο ΓΔ ξεπεράσει την κυλιόμενη κορυφή Π των 662 μονάδων ή  τις μειώσουμε ελαφρά αν, αντίθετα, ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον προχθεσινό πυθμένα των 629 μονάδων. Η τακτική μας είναι trend following, αγοράζουμε όταν η αγορά δείχνει δυνάμεις και πουλάμε όταν δείχνει αδυναμία.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 73% με μετοχές και 27% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές


Οι ανοδικές μετοχές περίπου ισαριθμούν με τις καθοδικές όμως τρεις, οι ΔΕΗ, ΣΕΝΕΡ και ΕΛΧΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΙΝΛΟΤ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Αναμφισβήτητα είναι η ΔΕΗ που διασπά την έγκυρη αντίστασητων 3,70 ευρώ με μεγάλη άνοδο +5% με μεγάλους όγκους 1,2 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Επίσης, τεχνικό ενδιαφέρον (για μεσοπρόθεσμους επενδυτές) έχουν οι δυο αδελφές ΣΕΝΕΡ και ΕΛΧΑ, που σημειώνουν σήμερα μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους πλησιάζοντας έγκυρες σηματοδότριες αγορών αντιστάσεις.

Και η ΤΕΝΕΡΓ είναι εντυπωσιακή που πετυχαίνει νέα υψηλά έτους 2020 με μεγάλη άνοδο περίπου +2% και αρκετά μεγάλο όγκο σχεδόν 100 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα η ΔΕΗ ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΕΛΧΑ, ΣΕΝΕΡ, ΠΛΑΘ, ΕΕΕ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ ενώ δύο, οι ΙΚΤΙΝ και ΜΟΗ, τείνουν να δώσουν τα αντίστροφα, πωλήσεων, σήματα.

Νέα υψηλά εποχής σημειώνουν οι ΤΕΝΕΡΓ και ΔΕΗ και νέα χαμηλά εποχής το ΠΛΑΙΣ.

Τέλος, ο ΔΤΡ (-0,15%, στις 330 μονάδες) δεν παρουσιάζει ελκυστική εικόνα κινούμενος κοντά στην μέση τιμή τετραμήνου.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text