Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Προσπαθεί και σήμερα (Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020) ο ΓΔ, ανεπιτυχώς μέχρις στιγμής, να εισέλθει σε καθαρή ανοδική τάση

Προσπαθεί και σήμερα (Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020) ο ΓΔ, ανεπιτυχώς μέχρις στιγμής, να εισέλθει σε καθαρή ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ασαφής είναι μέχρι τούδε (3.10 μμ)  σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ άνοιξε το πρωί στις 661 μονάδες (+1,15%) αλλά τώρα έχει υποχωρήσει στις 653 μονάδες (-0,10%) δεχόμενος «αντεπίθεση πωλητών» και κινδυνεύοντας να χάσει το ψυχολογικό επίπεδο των 650 μονάδων.

Εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα αρνητικά θα διαγράψει μια ακόμη τοπική κορυφή, την Τ, ευρισκόμενη σε κατηφορική διάταξη με 3 προηγούμενες, σημάδι αρνητικό.

Ας περιμένουμε λοιπόν την λήξη της συνεδρίασης για να την αξιολογήσουμε : κλείσιμο πάνω από τις 662 μονάδες (+1,30%) θα αποτελούσε ένα άριστο bullish σημάδι ενώ κλείσιμο αρνητικό, έστω και ελάχιστο, θα αποτελεί ένα ακόμη αρνητικό σημάδι, ιδίως αν σπάσει καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 των 645 μονάδων (-1,30%).

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα ¾ με μετοχές και ¼ με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Αγορές θα κάνει αν ο ΓΔ ξεπεράσει με δύναμη την κορυφή Ρ των 662 μονάδων και πωλήσεις αν κλείσει κάτω από τον πυθμένα Α των 629 μονάδων.

Μετοχές

Δέκα λεπτά αφότου γράφτηκαν οι προηγούμενες γραμμές, ο ΓΔ καταβυθίστηκε στις 646 μονάδες (-1,10%) όπου τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών γύρισαν αρνητικές με 8 μετοχές, τις ΙΝΚΑΤ, ΓΕΚΤ, ΕΛΛΑΚΤ, ΟΠΑΠ, ΟΛΥΜΠ, ΑΒΑΞ και ΑΔΜΗΕ, να σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% ενώ μόνον δύο μετοχές, οι «χτυπημένες» σε προσφάτως χαμηλά έτους ΙΝΛΟΤ και ΦΡΙΓΟ να σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +5% αλλά με ελάχιστο τζίρο, περίπου 10.000 ευρώ η καθεμία.

Την ώρα που ολοκληρώνουμε το παρόν σχόλιο, η πτώση του ΓΔ φτάνει στο -2,50%μ (στις 636 μονάδες) με την αιτιολογία ότι η Τουρκία ξεκίνησε έρευνες για πετρέλαια σε ελληνική ΑΟΖ (μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου) κινδυνεύοντας από «θερμό επεισόδιο».

Πάντως, εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 629 μονάδων (-3,70%), το σύστημά μας θα μας αναγκάσει να μειώσουμε την μετοχική μας έκθεση από 74% σε 60-66% πουλώντας ισοποσοστιαία από όλες τις μετοχές μας.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text