Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Με NAVTEX απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία

Με NAVTEX απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Με NAVTEX απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία

H Τουρκία απάντησε ήδη με έκδοση νέας ναυτικής οδηγίας που δεσμεύει ξανά την ίδια περιοχή.

Με την ελληνική οδηγία ακυρώνεται η τουρκική που δεσμεύει την περιοχή του Καστελορίζου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας – Νέα ναυτική οδηγία για την ίδια περιοχή από την Τουρκία

Με ναυτική οδηγία που ακυρώνει ως εκδοθείσα από μη εξουσιοδοτημένη υπηρεσία την τουρκική NAVTEX για την περιοχή του Καστελορίζου απάντησε η Ελλάδα στην Τουρκία, ενώ έχει προηγηθεί και το διάβημα Δένδια με το οποίο καθίσταται σαφές ότι τουρκική NAVTEX παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας . Την ώρα που πολεμικά πλοία συρρέουν στην περιοχή του Καστελόριζου, αυξάνοντας τους φόβους για ένα θερμό επεισόδιο, εξελίσσεται παράλληλα ένα πινγκ- πονγκ με ναυτικές οδηγίες εκατέρωθεν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ελληνική NAVTEX που καθίσταται σαφές ότι είναι παράνομη η οδηγία που εκδόθηκε από την Τουρκία για τις έρευνες του Oruc Reis, απάντησε ήδη με νέα οδηγία η Τουρκία, με την οποία επαναδεσμεύει έως τις 2 Αυγούστου την ίδια περιοχή.

Στην ελληνική αντι- NAVTEX  που  μεταδόθηκε σε όλα τα σκάφη και αναμεταδόθηκε από τον σταθμό του Ηρακλείου, η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, καλεί τους ναυτικούς να αγνοήσουν την παράνομη τουρκική οδηγία, αναφέροντας τα εξής:

«Η NAVTEX που βγάλατε σε μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη δραστηριότητα σε περιοχή η οποία υπερκαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Για τη συγκεκριμένη περιοχή εξουσιοδοτημένος σταθμός να εκδίδει NAVTEX είναι ο σταθμός Ηρακλείου. Ολοι οι ναυτιλομένοι παρακαλούνται να αγνοήσουν την τουρκική NAVTEX. »

H Τουρκία απάντησε ήδη με έκδοση νέας ναυτικής οδηγίας που δεσμεύει ξανά την ίδια περιοχή.

 

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text