Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Το Χρηματιστήριο Αθηνών δυσκολεύεται σήμερα (Τετ, 22.7.20) να αντιδράσει ανοδικά μετά το χθεσινό ισχυρό sell off

Το Χρηματιστήριο Αθηνών δυσκολεύεται σήμερα (Τετ, 22.7.20) να αντιδράσει ανοδικά μετά το χθεσινό ισχυρό sell off

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Μετριότατη είναι η μέχρι τούδε (2.50 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ, ναι μεν πραγματοποιεί ήπια «αγοραστική αντεπίθεση» (άνοιγμα στις 630 μονάδες, τρέχον τις 635) όμως κινείται ακόμα σε αρνητικό έδαφος (-0,40%) δείχνοντας ότι δεν είναι καθόλου εύκολη η ανάσχεση της από διμήνου πλαγιοκαθοδικής τάσης.

Δύο είναι οι αιτίες της ατονίας του ΧΑ, η ελληνοτουρκική ένταση και η συνεχιζόμενη διασπορά του κορονοϊού.

Στο γράφημα ο ΓΔ διαγράφει εντός του κυλιομένου διμήνου 4 κατερχόμενες κορυφές, τις Ε-Ι-Ρ-Τ, ένδειξη συμπαγούς μεσοπρόθεσμης καθοδικής τάσης. Εάν δε ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον πυθμένα Α των 629 μονάδων, τότε εμείς θα προχωρήσουμε σε ελάφρυνση των μετοχικών μας θέσεων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το χαμηλό κλείσιμο διμήνου των 629 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 73% σε 60-66%.

 

Μετοχές

 

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ μια μετοχή, η ΙΝΤΚΑ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% όπως και μια μετοχή, ο ΙΚΤΙΝ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η ΙΝΤΚΑ που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο +10% με μεγάλους όγκους, 250 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, πλησιάζοντας τον στροφέα των 0,54 ευρώ (τρέχουσα τιμή 5,32).

Καμία μετοχή δεν δίνει αυτή τη στιγμή σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα 8 εβδομάδων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΙΝΤΚΑ και ΜΠΕΛΑ, ενώ τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι, ΜΟΗ, ΑΒΑΞ, ΕΛΛ, ΕΛΠΕ, ΟΤΟΕΛ, ΑΛΜΥ, ΑΡΑΙΓ και ΙΚΤΙΝ. Η καθοδική προδιάθεση της αγοράς είναι εμφανής. Εμείς ωστόσο δεν προχωράμε σε πωλήσεις αν ο ΓΔ δεν διασπάσει καθοδικά τις 629 μονάδες.

Νέα υψηλά τετράμηνου δεν σημειώνει σήμερα καμία μετοχή ενώ νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος σημειώνουν οι, ΠΛΑΙΣ, ΙΑΤΡ και ΚΟΥΕΣ. Άλλη μια ένδειξη καθοδικής τάσης.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text