Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Centric: Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο «επιστροφής» στην αγορά τυχερών παιχνιδιών

Centric: Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο «επιστροφής» στην αγορά τυχερών παιχνιδιών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Centric: Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο «επιστροφής» στην αγορά τυχερών παιχνιδιών

Ορθάνοικτο αφήνει το ενδεχόμενο «επιστροφής» της Centric στην αγορά τυχερών παιχνιδιών από τον προσεχή Δεκέμβριο η διοίκηση της εταιρείας, καθώς το Νοέμβριο του 2020 εκπνέει η περίοδος απαγόρευσης δραστηριοποίησης της εισηγμένης στο συγκεκριμένο κλάδο. Ειδικότερα, η Centric είχε υπογράψει συμφωνία τριετούς διάρκειας μη ανταγωνισμού στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών, όταν το 2017 πούλησε την τότε δραστηριότητά της στον Όμιλο GVC.

«Στρατηγική της Centric είναι να επενδύει σε κλάδους που γνωρίζει πολύ καλά, όπως έπραξε για παράδειγμα μέχρι σήμερα στον τουρισμό και στο real estate. Τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών τον γνωρίζει πολύ καλά» τόνισε ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Νικόλαος Μαρινάκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του ετέθη κατά τη χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

Γενικότερα, η Centric έχει τη δυνατότητα υλοποίησης σημαντικών επενδύσεων, όχι μόνο λόγω των υψηλών διαθεσίμων που διαθέτει, αλλά και εξ’ αιτίας του δανεισμού που θα μπορούσε επιπρόσθετα να αντλήσει.

Ειδικότερα, η εισηγμένη εταιρεία διαθέτει σήμερα, μεταξύ άλλων, ένα ποσό της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ που είτε αφορά διαθέσιμα (γύρω στα 8 εκατ. ευρώ) είτε μπορεί γρήγορα να ρευστοποιηθεί (συντηρητικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ, αποτελούμενο κυρίως από ομόλογα και δευτερευόντως από γνωστά blue chips -ξένα, με προσθήκες ΟΤΕ και ΟΠΑΠ).

«Υπήρξαν επενδυτικές κινήσεις στις οποίες ήμασταν έτοιμοι φέτος να προχωρήσουμε, ωστόσο τις αναβάλαμε λόγω της απρόβλεπτης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Είχαμε εντοπίσει ευκαιρίες για εξαγορές, αλλά τις πήγαμε πίσω λόγω του συντηρητισμού που μας διακρίνει. Πάντως, βρισκόμαστε εν αναμονή επενδύσεων και είμαστε ήδη έτοιμοι να προχωρήσουμε όταν το αναπτυξιακό περιβάλλον στην οικονομία επιστρέψει.

Εν αναμονή λοιπόν αυτών των επενδύσεων επιλέξαμε να διαχειριστούμε με συντηρητικό και επαγγελματικό τρόπο τη ρευστότητά μας, έτσι ώστε να επιτυγχάνουμε έσοδα τόσο από τόκους (σε αντίθεση με τα μηδενικά τραπεζικά επιτόκια), όσο και από τις χρηματικές διανομές των μετοχών, καθώς εστιάζουμε σε τίτλους με μερίσματα» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Η φετινή πορεία

Η φετινή πορεία των εργασιών της εισηγμένης έχει αναμφίβολα επηρεαστεί από την πανδημία, αλλά όχι σε βαθμό που θα μπορούσε να προκαλέσει βαθιές πληγές. Ειδικότερα:

• Ο κλάδος της εν πλω ψυχαγωγίας (υπηρεσίες casino και video games σε πλοία) μέχρι τώρα έχει μηδενικά έσοδα από τα κρουαζιερόπλοια και μειωμένο κύκλο εργασιών από τα πλοία των γραμμών της Αδριατικής. Το θετικό για την εισηγμένη είναι πως τα σταθερά κόστη της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι πολύ περιορισμένα, ενώ παράλληλα η Centric συμμετέχει σε διαγωνισμούς με στόχο την αύξηση των πλοίων (42 σήμερα) με τα οποία συνεργάζεται.

• Το ξενοδοχείο της Μυκόνου ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούλιο και η πληρότητά του για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου υπολογίζεται μεταξύ του 50% και του 60%.

• Η πορεία των δύο σκαφών (νέος τομέας δραστηριότητας, αυτός της ενοικίασης επαγγελματικών τουριστικών σκαφών αναψυχής) που εξαγοράστηκαν φέτος κρίνεται ως ικανοποιητική.

 

Στέφανος Kοτζαμάνης

Πηγή: www.euro2day.gr


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text