Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Γερμανία: Αναμένεται σημαντική ενίσχυση του καταναλωτικού κλίματος

Γερμανία: Αναμένεται σημαντική ενίσχυση του καταναλωτικού κλίματος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γερμανία: Αναμένεται σημαντική ενίσχυση του καταναλωτικού κλίματος

Το γερμανικό καταναλωτικό κλίμα αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά τον Αύγουστο, συνεχίζοντας την ανάκαμψή του από το σοκ του κορονοϊού για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με την GfK.

Ο δείκτης για το καταναλωτικό κλίμα αναμένεται να σημειώσει άνοδο στις -0,3 μονάδες τον Αύγουστο από την ανοδικά αναθεωρημένη μέτρηση των -9,4 μονάδων τον Ιούλιο.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν τον δείκτη στις -4,8 μονάδες τον Αύγουστο.

Μια τάση ανάκαμψης V αναδύεται για το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία: μια κατακόρυφη πτώση στο καταναλωτικό κλίμα που ακολουθήθηκε από μια ταχεία ανάκαμψη, τονίζει η GfK. Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος έχει κερδίσει σχεδόν 23 μονάδες από το χαμηλό των -23,1 μονάδων τον Μάιο.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μείωση στον ΦΠΑ έχει συμβάλει στην ακραία θετική πρόοδο", ανέφερε ο Rolf Buerkl, εμπειρογνώμονας στην GfK, εξηγώντας ότι οι καταναλωτές επιδιώκουν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες αγορές από αυτές που σχεδίαζαν αρχικά, κάτι που θα βοηθήσει στην τόνωση των δαπανών φέτος.

Ωστόσο, ο Buerkl προειδοποίησε ότι η τάση κατανάλωσης θα μπορούσε να μειωθεί ξανά τον Ιανουάριο του 2021, όταν ο αρχικός συντελεστής ΦΠΑ εφαρμοστεί ξανά, όπως έγινε πριν από την τελευταία αύξηση του ΦΠΑ το 2007.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text